Decizie istorică! Ce se va întâmpla cu inima Reginei Maria după 60 de ani

Ultima actualizare:

    Inima Reginei Maria a fost uitată câteva decenii bune, dar va fi restituită familiei regaleFoto: jurnal.ro
Inima Reginei Maria a fost uitată câteva decenii bune, dar va fi restituită familiei regaleFoto: jurnal.ro

Inima Reginei Maria a fost uitată într-un depozit de la Muzeul Național de Istorie mai bine de 40 de ani, iar acum va fi redată familiei ei. Inițiativa aparține Majestății Sale Regelui Mihai.

Casa Regală a ajuns la o înțelegere cu Ministerul Culturii cu privire la locul unde va fi mutată inima Reginei Maria. Aceasta va fi redată familiei și mutată la Pelișor, în camera unde suverana și-a trăit ultimele zile din viață. Regina Maria a lăsat în testament ca inima să îi fie scoasă și depusă în locul său de suflet, Balcic, potrivit stirileprotv.ro. Însă în ultimii 60 de ani, această dorință nu i-a fost respectată.

Regina Maria a fost una dintre cele mai mari personalități ale României. Aceasta era nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii, dar avea și sânge imperial rus. Maria a fost aleasă drept soție a Regelui Ferdinand, iar sub conducerea lor a luat naștere România Mare, în 1918.

După doi ani de suferință din cauza unei ciroze hepatice, Regina Maria a murit la 18 iulie 1938, la Pelișor. Ceremonia de înmormântare a fost una fastuoasă. Trupul a fost înmormântat în necropola familiei regale de la Curtea de Argeș, alături de Regele Ferdinand,  iar inima ei a fost depusă la capela domeniului regal din Balcic.

"Era o tradiție mai veche din țările scandinave, dar și mediavală a cavalerilor teutoni, să-și depună inima într-un loc drag lor", a povestit istoricul Diana Mandache.

După retrocedarea Cadrilaterului, inima Reginei Maria a fost adusă la Bran, apoi comuniștii au decis, în '70, să o mute la Muzeul de Istorie din Capitală.

Acum, la 77 de ani de la moartea Reginei, familia regală făcut o înțelegere cu Ministerul Culturii, ca inima ei să fie mutată la Pelișor, în Sinaia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net