Deținuții de la Gherla pot comunica online cu rudele încarcerate

Ultima actualizare:

    Deținuții au la dispoziție 15 minute să comunice cu rudele aflate în alte închisori (foto: 123rf.com)
Deținuții au la dispoziție 15 minute să comunice cu rudele aflate în alte închisori (foto: 123rf.com)

Proiect unic în țară. Deținuții încarcerați în Penitenciarul de maximă securitate de la Gherla (județul Cluj) pot comunica prin Internet cu rudelele lor care sunt închise în alte închisori. Calculatoarele din penitenciar, la care condamnații au acces de patru ori pe lună, sunt dotate cu camere video pentru ca cei care se află la distanță unii de alții să se poată vedea.

În primă fază, sistemul de comunicare online le permite deținuților de la Gherla să comunice cu rudele lor care au aceeași soartă, adică sunt încarcerate în alte închisori. Cei care își ispășesc pedepsele cu executare pot vorbi de patru ori pe lună cu rudele lor, însă o sesiune de comunicare nu trebuie să depășească 15 minute. „Penitenciarul Gherla a introdus sistemul de convorbiri online pentru deținuți cu scopul de a facilita și menține legăturile acestora cu familiile. Deocamdată, deținuții de la noi pot lua legătura online cu rude care sunt în alte penitenciare din țară, prin intermediul unui calculator dotat cu cameră video și care are conexiune la internet. Au dreptul la astfel de convorbiri online de câte 15 minute, de patru ori pe lună”, a spus purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Dan Donciu, citat de Mediafax.

În perioada următoare, deținuților li se va permite comunicarea cu copiii lor care se află internați în centre de plasament. Dar asta nu e tot, căci reprezentanții închisorii vor să le permită pușcăriașilor, în viitor, să comunice prin intermediul calculatorului cu rudele aflate acasă, în libertate. Convorbirile online au loc în baza unei programări prealabile și sunt reglementate de Legea nr. 254/ 2013, privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net