«Doamna Cozonac» i-a făcut pâine lui Ceauşescu

Ultima actualizare:

    Marilena Adam vinde peste  400 de cozonaci pe ziFoto: Florin Şuler
Marilena Adam vinde peste 400 de cozonaci pe ziFoto: Florin Şuler

Are 60 de ani şi o viaţă ca-n filme. Marilena Adam este femeia prin mâinile căreia a trecut orice bucată de pâine care a ajuns pe masa familiei Ceauşescu. Şi n-a fost simplu de mulţumit.

25 de ani bătuţi pe muchie i-a petrecut printre aluaturi la Fabrica de pâine Pajura, aflată la marginea Bucureştiului. La început ca muncitor calificat, apoi şef la secţia Zaharoase. Marilena Adam este omul care a avut ca sarcină să-i prepare cea mai gustoasă pâine lui Nicolae Ceauşescu.

“Nu foloseam ingredientele noastre din fabrică. Dimineaţă de dimineaţă venea un securist cu făină şi sare şi stătea lângă noi până era gata. Aluatul era pregătit în cuve speciale pentru el, fabricate din inox”, îşi aminteşte femeia.


    Marilena Adam vinde peste  400 de cozonaci pe ziFoto: Florin Şuler
Marilena Adam vinde peste 400 de cozonaci pe ziFoto: Florin Şuler

Din 2004 a devenit antreprenor şi tot ce a învăţat la fabrica de renume a pus în practică în propria cofetărie. Face cozonaci ca la mama acasă, prăjituri, torturi şi fursecuri de-ţi lasă gura apă. Astfel că în cei 14 ani de când a pus pe picioare Cofetăria Claus, din Capitală, toţi o ştiu pe Marilena Adam drept “doamna Cozonac”. “Cozonaci mai buni ca ai ei n-am mai mâncat niciodată. Sunt pufoşi, aromaţi şi plini cu nucă”, ne-a spus Marcela Petre, una dintre clientele care a venit, ieri, să-şi ia bunătăţile pentru Paşte. Iar comenzile vin pe bandă rulantă.

“Angajatele lucrează în trei schimburi ca să poată face faţă. Vindem peste 400 de cozonaci pe zi, iar din pască câte 200 de bucăţi”, ne mărturiseşte Marilena. Un cozonac costă între 45 şi 50 de lei, iar kg de pască ajunge la 70 de lei.

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net