Dosarul ÔÇ×10 AugustÔÇŁ. Primele condamn─âri. ├Änchisoare cu executare pentru agresorii femeii jandarm

image
Dosarul ÔÇ×10 augustÔÇŁ bate pasul pe loc

├Än dosarul ÔÇ×10 AugustÔÇŁ apar primele condamn─âri. Este vorba despre doi b─ârba╚Ťi care au agresat o femeie jandarm ├«n timpul manifesta╚Ťiilor din vara lui 2018. Ionu╚Ť Liviu Cojoac─â ╚Öi Daniel Dumitru au primit ├«nchisoare cu executare, iar decizia este definitiv─â.

Curtea de Apel Bucure╚Öti a pronun╚Ťat ast─âzi prima decizie definitiv─â ├«n leg─âtur─â cu evenimentele din 10 august 2018. Judec─âtorii au majorat pedepsele date ├«n prim─â instan╚Ť─â ├«n cazul a ╚Öapte b─ârba╚Ťi cerceta╚Ťi pentru agresarea unei femei jandarm ├«n timpul protestului. Doi dintre ei au fost condamna╚Ťi la 2 ani ╚Öi 8 luni de ├«nchisoare cu executare, respectiv 2 ani ╚Öi 9 luni de ├«nchisoare. Ceilal╚Ťi cinci inculpa╚Ťi au r─âmas cu pedepse care variaz─â de la c├óteva luni p├ón─â la un an ╚Öi jum─âtate de ├«nchisoare cu suspendare. 

To┼úi cei ┼čapte inculpa┼úi sunt obliga┼úi s─â efectueze munc─â ├«n folosul comunit─â┼úii, ├«ntre 90 ┼či 120 de zile, ┼či au interdic┼úie pe o perioad─â de 5 ani s─â mai participe la adun─âri publice cu caracter politic, social, cultural sau sportiv de orice amploare, ac┼úiuni de protest organizate sau spontane. ├Än plus, trei dintre agresori trebuie s─â-i pl─âteasc─â ├«n solidar ┼×tefaniei Nistor suma de 10.000 euro cu titlu de daune morale.

╚śtefania Nistor a suferit traumatisme minore ╚Öi a fost repede externat─â

╚śtefania Nistor, femeia jandarm ce f─âcea parte din for┼úele de ordine ale Jandarmeriei a fost lovit─â de mai mul┼úi protestatari ├«n 10 august 2018. Ea a fost prins─â ├«n mul┼úime al─âturi de un alt coleg, fiind lovi┼úi de mai mul┼úi protestatari. Al┼úi protestatari au intervenit, ├«ns─â, ┼či au f─âcut scut, pentru a-i ap─âra pe cei doi. La scurt timp, Jandarmeria a anun╚Ťat c─â femeia a fost internat─â cu suspiciune de fractur─â la coloana cervical─â. ├Äns─â a fost externat─â dup─â c├óteva zile.

├Än dosarul ÔÇ×10 augustÔÇŁ, ancheta bate pasul pe loc┬á

Dup─â protestele violente din 10 august 2018 au fost deschise mai multe investiga╚Ťii penale, cea mai important─â dintre ele ├«n leg─âtur─â cu modul ├«n care au intervenit jandarmii ├«mpotriva protestatarilor. Procurorii au anun╚Ťat anul trecut clasarea anchetei, conducerea de atunci a DIICOT a infirmat ├«ns─â decizia, dar p├ón─â acum cercet─ârile nu s-au reluat deoarece o instan╚Ť─â este a╚Öteptat─â s─â confirmare reluarea investiga╚Ťiilor.

Pre╚Öedintele Klaus Iohannis a declarat anul trecut c─â vinova╚Ťii trebuie tra╚Öi la r─âspundere ╚Öi trebuie s─â se fac─â lumin─â ├«n dosarul legat de evenimentele din 10 august 2018.

FotoJet jpg
marina melesacanu imre 1 jpg
Johnny Depp vs Amber Heard (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
marian godina sotie georgiana 8 jpg
daniel pancu andra teodorescu jpeg
image png
litoral romania jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
google chrome browser jpeg
alcool organism jpg
image png
ucraineanca png
FotoJet jpg