E gravidă și salvează oameni din peșteri și de pe munte

image
Fotografii: Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â

Sunt oameni care nu precupe╚Ťesc nici un efort atunci c├ónd vine vorba despre via╚Ťa semenilor. Sunt oameni care, dac─â ar avea un nou ├«nceput, ar alege, f─âr─â nici o ezitare, s─â fie ceea ce sunt acum: salvatori. Adina Victorious este unul dintre ei ╚Öi a ales s─â mearg─â ├«n ac╚Ťiuni de salvare chiar ╚Öi gravid─â.

Adina Vietorisz are numai 29 ani, dar a ridicat salvarea vie╚Ťii semenilor la rang de ╚Ťel al vie╚Ťii personale. Este angajat─â a Serviciului Jude╚Ťean Salvamont Salvaspeo Bihor.

Este salvator montan din 2007, salvator din peșteri paramedic, formator și instructor în speologie.

Avea numai 17 ani când a început să se intruiască. A crescut odată cu echipa și, între timp, cum a absolvit și ASE-ul la Universitatea din Oradea, a devenit și economist la Salvamont.

Este însărcinată în 7 luni și merge în misiuni pe munte

Acum, chiar dacă este însărcinată în șapte luni, Adina este tot timpul prezentă în misiunile de salvare. Ba chiar, pe schiuri.

M─ârturise╚Öte c─â nimic nu i se pare greu atunci c├ónd este la serviciu, nu refuz─â nici o misiune, oric├ót de grea ar fi, iar faptul c─â este femeie o ajut─â atunci c├ónd rela╚Ťioneaz─â cu rudele celor afla╚Ťi ├«n suferin╚Ť─â.

ÔÇťDac─â nu ai condi╚Ťie fizic─â bun─â devii la r├óndul t─âu o victim─â, o povar─â pentru colegi. ├Äntotdeauna mi-a pl─âcut munca ├«n echip─â, iar ├«n aceast─â meserie ai parte din plin de acest lucru. ├Än ciuda efortului fizic ╚Öi psihic pe care ├«l depunem ├«n timpul unei interven╚Ťii, satisfac╚Ťia ducerii la bun sf├ór╚Öit cu succes a ac╚Ťiunii de salvare este ceea ce ne face s─â mergem mai departeÔÇŁ, a povestit Adina Vietorisz, pentru cei de la Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â.

image
Adina, al─âturi de colegii ei

Femeia nu salveaz─â doar oameni r─ât─âci╚Ťi ╚Öi accidentan╚Ťi de pe munte, ci ╚Öi pe cei care r─âm├ón bloca╚Ťi ├«n pe╚Öteri. De╚Öi este un spa╚Ťiu care poate deveni extrem de periculos, Adina ╚Öi-a ar─âtat curajul ori de c├óte ori cineva a avut nevoie de ea.

ÔÇŁUnul dintre cele mai solicitante cazuri la care am intervenit a fost un accident ├«ntr-o pe╚Öter─â vertical─â din Apuseni.┬á Un speolog polonez a alunecat pe ghe╚Ťarul ce se afla ├«n aven ╚Öi a c─âzut aproximativ 30 de metri, oprindu-se ├«ntr-un perete al pe╚Öterii. Cunosc├ónd bine pe╚Ötera, am realizat c─â trebuie s─â intervenim foarte repede deoarece pe l├óng─â leziunile suferite de accidentat, hipotermia era un pericol mare ├«n acesat─â situa╚Ťie. Accidentatul a╚Ötepta pe un ghe╚Ťar sosirea noastr─â. A fost o interven╚Ťie solicitant─â at├ót din punct de vedere fizic, c├ót ╚Öi psihic. Via╚Ťa omului depindea de rapiditatea ╚Öi eficacitatea interven╚Ťiei noastre. Am ajuns la el, l-am imobilizat, l-am pus ├«n targ─â ╚Öi am ├«nceput evacuarea. ├Än pe╚Öter─â, totul a mers foarte bine ├«ns─â c├ónd am ajuns la suprafa╚Ť─â urmau alte obstacole. Terenul era ┬áaccidentat, era noapte, ploua, era cea╚Ť─â, ne era frig ╚Öi eram obosi╚ŤiÔÇŁ, ├«╚Öi aminte╚Öte Adina. ┬á

image
Femeia ├«i salveaz─â ╚Öi pe cei bloca╚Ťi ├«n pe╚Öteri

Dar, bucuria ├«ncheierii cu succes a misiunii a alungat tot r─âul din mintea ╚Öi din trupul lor. Sunt oameni n─âscu╚Ťi s─â tr─âiasc─â prin al╚Ťii.

cub andreea antonescu animat gif
sursa foto Pexels.com
FotoJet jpg
Anne foto1 GettyImages 140029523 jpg
298928761 839714603683337 6502115801888948110 n jpg
3 florin calinescu a avut coronavirus 2 jpg jpeg
298388446 470646224906806 5861587581580266669 n jpg
sursa foto pexels.com
image
image
image
image
sursa foto pexels.com
2 3 Popovici text 1 jpeg
foto1 casa chitara copy jpg
calendar ortodox 2021 15 august adormirea maicii domnului png
door 1590024 1920 jpg
foto   turist lovit stanca jpg