Ea e Lara, căţeluşa plimbată cu căruciorul

Ultima actualizare:

    Cățelușa este plimbată cu căruciorul de copii  pentru că nu se poate deplasa singurăfotografii: Florin Şuler
Cățelușa este plimbată cu căruciorul de copii pentru că nu se poate deplasa singurăfotografii: Florin Şuler

Unii îşi dau coate, alţii se amuză, majoritatea se miră, dar toată lumea se opreşte şi se uită după ei. Un bătrân care împinge pe o stradă din Bucureşti un cărucior de copil în care se află un câine care stă în fund. Nu e o secvenţă comică sau un număr de circ, este doar un om cu suflet mare, care a ales această soluţie pentru a-şi plimba câinele bătrân şi bolnav.

Bd. Gheorghe Şincai nr 9. Într-un apartament de la etajul 5 stă inginerul Alexandru Ştefănescu, ajuns la venerabila vârstă de 84 de ani. Fata i-a plecat în America şi trăieşte singur cu Lara, o căţeluşă caniche de 17 ani, grav bolnavă. ”Am găsit-o acum 15 ani abandonată într-un parc din zona Gării de Est. Era murdară şi arăta foarte rău. M-a impresionat vederea ei. Nu fusese tunsă de mult şi blana era foarte mare şi încâlcită. I-am adus de mâncare ceva gătit de sora mea Valeria, orez cu carne şi legume. Credeam că până vin cu masa o să fugă, dar cred că era prea lihnită. Când i-am adus, a curăţat farfuria de ziceai că este spălată”, îşi aduce aminte bătrânul.

A luat-o acasă şi de atunci sunt împreună, două suflete devenite pereche prin voia sorţii. ”Unde merg eu merge şi ea, când mă doare ceva, simte şi parcă o doare şi pe ea. De la un timp este foarte bolnavă, are o boală de oase, ceva grav, doctorii mi-au zis că este un fel de artroză, nu poate merge. În plus i-au găsit probleme la inimă şi are şi tensiune mare. Are nevoie de mine şi eu de ea”, se uită cu milă fostul inginer la patrupedul care se mişcă prin casă târându-se, deoarece nu-şi poate folosi labele din faţă, par din plastilină.

Când reporterii Click! au venit în vizită, inginerul Alexandru Ştefănescu tocmai se pregătea să o scoată pe Lara la plimbare. ”O duc afară de trei ori pe zi. Pentru că nu se poate deplasa o duc într-un cărucior de copil. Am luat iniţial un cărucior de câine, dar nu l-a putut folosi pentru că nu are forţă să împingă în labele din spate. Aşa, în căruciorul de copii stă în fund şi o plimb ca pe un copil”, spune cu lacrimi în ochi iubitorul de animale. 

”Vreau să mai trăiesc atât cât trăieşte ea, pentru că dacă mor, cine o să mai aibă grijă de Lara?”, vorbeşte cu patimă Alexandru Ştefănescu. Am ieşit cu cei doi la plimbare. Când viaţa este grea şi lucrurile sunt urâte, astfel de exemple îţi arată drumul drept. Şi merită să fii Om!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net