Elena Udrea: unde a stat după eliberare
Elena Udrea a fost eliberată marţi din arestul Poliţiei Capitalei. Magistraţii au decis însă ca fostul ministru să rămână sub arest la domiciliu.
Elena Udrea a petrecut o săptămână într-o celulă de 12 metri pătraţi din Arestul Capitalei. Marţi seara însă, ea a mers într-un apartament de lux din complexul de lux Ştejarii din Bucureşti.
Deşi deţine o casă în Capitală, ea a preferat să stea pe perioada arestului la domiciliu într-un apartament închiriat, care costă 2.500 de euro pe lună, conform obiectiv.info.
Elena Udrea nu are voie să părăsească complexul pe perioada arestului, dar nici nu are nevoie. Pe lângă luxul din apartament, spaţiul are două piscine, saună, sală de masaj şi sală de forţă.
Aşa arată un apartament în Complexul Ştejarii
În plus, fostul ministru are la dispoziţie opt terenuri de tenis şi unul de squash. Ea poate lua şi lecţii de dans sau canto, dacă vrea.
Complexul în care locuieşte acum Elena Udrea este cel în care ar fi investit opt milioane de euro din fonduri europene pe vremea când era ministru al Dezvoltării.
Elena Udrea, prejudiciu de 13 milioane în dosarul Microsoft
Procurorii DNA au început demersurile pentru a pune sechestru pe averea pe care o deţine Elena Udrea. Conform purtătorului de cuvânt al DNA, ei sunt încă „în procedură de identificare a bunurilor”, dar că, „odată identificate bunurile, se va aprecia dacă va fi vorba de confiscare extinsă, de confiscare în limita prejudiciului sau de o confiscare specială”. Rămâne de văzut până la ce sumă se va institui sechestru pe averea fostei „blonde de la Cotroceni”.
Fostului ministru Elena Udrea i se impută un prejudiciu de 13 milioane de euro în dosarul Microsoft: 9 milioane de euro pentru intermedierea semnării contractelor, bani ajunşi la ea prin intermediul fostului soţ, Dorin Cocol, 500.000 de euro primiţi de la Dinu Pescariu şi alte 3,5 milioane de euro primite de a un om de afaceri, potrivit romaniatv.net.
Procurorii ar putea să ceară, în plus, anularea vânzărilor şi tranzacţiilor făcute de Elena Udrea în ultima perioadă, dacă aceasta a înstrăinat bunuri sau bani de care a beneficiat din afacerea Microsoft, dar şi actul de vânzare a creditului de 3,5 milioane de euro pe care îl făcuse pentru achiziţionarea unui teren, dar care a fost preluat ulterior de Alexandru Faur.
Elena Udrea, cercetată în arest la domiciliu
Elena Udrea va fi cercetată în arest la domiciliu a decis, definitiv, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatei la arestarea preventivă dispusă în 11 februarie în dosarul "Microsoft".
Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.
Instanţa îi atrage atenţia că în caz de încălcare a oricăreia dintre aceste obligaţii, se poate dispune din nou arestarea ei preventivă.
Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie - 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu.
Fostul ministru Elena Udrea a fost în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft".
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta, miercuri, cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute".
Camera Deputaţilor a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul Microsoft, cât şi în dosarul Gala Bute.