Este anchetat primul medic de familie prins cu vaccinarea la chiuvetă


    Medicul ar fi vaccinat fictiv 10 fotbaliști de la o echipă din Liga a treia
Medicul ar fi vaccinat fictiv 10 fotbaliști de la o echipă din Liga a treia

Un medic de familie din Dâmbovița este primul din România anchetat pentru că a practicat „vaccinarea la chiuvetă” eliberând ilegal mai multe certificate de vaccinare anti Covid pentru care a și încasat de la Casa de Asigurări de Sănătate 400 de lei. Poliția a deschis o anchetă și în prezent se fac mai multe percheziții.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, descinderile au loc în localităţile Pucioasa, Corbii Mari şi Aninoasa, la persoane bănuite de înşelăciune, fals intelectual şi fals informatic.Sunt percheziții la clubul de fotbal dar și la locuința medicului. 

Cine este medicul investigat pentru „vaccinarea la chiuvetă”

Un medic de familie din județul Dâmbovița este investigat pentru vaccinarea la chiuvetă, adică vaccinarea fictivă a 10 fotbalisti care activează în cadrul clubului de fotbal din localitatea Pucioasa, club ce joacă în Liga a treia. Este vorba despre o femeie în vârstă de 47 de ani al cărei soț este antrenor al echipei de fotbal, dar și președinte al clubului de fotbal local.  

Medicul este acuzat că în perioada iunie-august, la solicitarea soțului său, ar fi implementat în sistemul informatic date nereale privind vaccinarea a 10 persoane.  Poliţiştii din Dâmboviţa efectuează, joi, mai multe percheziţii în acest dosar. 

Ce scrie în comunicatul trimis de poliție despre vaccinarea fictivă

"Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverinţe false de vaccinare şi s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor", se arată în comunicatul venit de la IPJ Dâmbovița. 

"Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi dispunerea măsurilor legale", se mai menţionează în comunicat. Sursa citată precizează că vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere, scrie Agerpres. 

cub gabriela marin denise pilafai png
mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
shutterstock 165207755B jpg
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub razvan ciobanu png
cabral dominicana jpg
Machiaj simplu de seară
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
2 ingrijire ten iarna piele jpg jpeg
image
image
image
image
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO