Fă o bucurie copiilor nevoiaşi!

Ultima actualizare:

    În perioada următoare te poţi transforma şi tu în ajutorul lui Moş Crăciun
În perioada următoare te poţi transforma şi tu în ajutorul lui Moş Crăciun

Dar din dar se face Rai. Iar dacă îţi rupi din puţinul tău ca să dai celor necăjiţi, vei descoperi câtă satisfacţie îţi poate aduce bucuria lor. Mulţi nu se implică în acţiuni umanitare pentru că nu ştiu exact ce să doneze, cine are nevoie de ajutor, unde se colectează toate cadourile etc. Tocmai de aceea îţi venim în ajutor cu câteva sugestii.

Ajutor pentru o familie cu 5 copii, rămaşi fără casă

Corina Chiriac şi Monica Anghel sunt implicate în eveniment
Corina Chiriac şi Monica Anghel sunt implicate în eveniment

Cristina Hurdubaia de la Starea Naţiei (Prima TV) mediatizează în această perioadă cazul unei familii cu 5 copii din comuna Mârşa, judeţul Prahova. Nenorocirea i-a lovit într-o zi de septembrie, undeva pe la prânz – într-o clipă, casa le-a ars din temelii, până la ultima lingură.  Copiii, cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani, tocmai îşi făceau lista de cadouri pentru Crăciun. “Nu ştiu ce ne-a venit atunci, eram în casă şi ne povesteam ce ne-am dori. Ăla mic voia o maşinuţă cu garaj, ăsta mare, o bicicletă, soră-mea un telefon, celălalt o bicicletă, eu o bicicletă şi nişte role. Apoi eu m-am dus în cameră. Mă uitam la televizor şi am auzit strigăte. Nu ştiu când a luat foc, când am ieşit, ce am făcut. Măcar am reuşit să scăpăm cu viaţă”, povesteşte Elena Ciugulitu, o puştoaică simpatică şi isteaţă foc, cea care într-un fel e responsabila casei. Mama copiilor abia a scăpat cu viaţă din incendiu, a ajuns în comă la spital. Acum e bine. Dar nu mai au casă, locuiesc toţi într-o baracă improvizată în curtea casei. Ceasul bun de la Starea Naţiei (Prima TV) a reuşit să strângă până acum 2.500 de euro, bani cu care s-a construit fundaţia noii case. Dar nu poţi ridica o casă cu 2.500 de euro, aşa că Dragoş Pătraru şi echipa fac un nou apel către oamenii de bine din ţara asta, pentru o mobilizare mai mare. Cine doreşte să îi ajute să dea iute de veste la ceasulbun@stareanatiei.ro, pentru a primi contul familiei.

Bal de caritate pentru copiii bolnavi 

Cazul celor 5 copii rămaşi fără casă a fost prezentat la “Starea Naţiei” (Prima TV)
Cazul celor 5 copii rămaşi fără casă a fost prezentat la “Starea Naţiei” (Prima TV)

Primăria sectorului 2, împreună cu mai multe vedete şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, organizează joi, 29 noiembrie, un bal de caritate pentru copiii bolnavi de cancer, leucemie şi alte afecţiuni grave. Fondurile strânse în cadrul spectacolului numit „Împreună împlinim un vis” vor aduce o bucurie micuţilor internaţi sau trataţi la Institutul Clinic Fundeni şi la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”. Alături de instituţiile implicate, o serie de artişti, pictori şi sportivi sprijină acest eveniment. Dintre aceştia, amintim pe Corina Chiriac, Monica Anghel, Cezar Ouatu, Octavian Ursulescu, Big band Radio, Helmuth Duckadam, Rică Răducanu şi Marius Niculae.

Gaşca Zurli colectează cadouri în Bucureşti

Prietenii copiilor, cei de la Gaşca Zurli, vor să facă de Crăciun un gest frumos pentru copiii fără posibilităţi materiale şi s-au transformat în ajutoarele lui Moş Crăciun. Dacă vrei, te cooptează în echipă. Ce ai de făcut? Pune într-o cutie de pantofi o jucărie, o cărticică, ceva dulce care nu se topeşte, o căciuliţă, o bluză, o pereche de mănuşi sau orice alt obiect care încape în cutie. Împacheteaz-o în hârtie roz, galbenă, violet sau roşie, dacă e pentru o fetiţă, şi în hârtie verde, albastră sau maro, dacă e băiat. „Ne va ajuta să împărţim mai uşor darurile de la voi”, specifică reprezentanţii Găştii Zurli, care te  aşteaptă cu pachetul pe 9 decembrie, între orele 10.00 şi 20.00, la intrarea în Circul Globus din Bucureşti. Toate pachetele vor fi depuse în Microbuzul Zurli. Vei primi ca răsplată un CD cu cântece.

Pune cadoul în ghetuţe, la mall!

La Plaza România, ghetuţele copiilor din familii defavorizate sunt gata să primească daruri de Moş Nicolae. Iniţiativa susţinută de Mia’s Children are loc în perioada 21 noiembrie - 5 decembrie, în zona Rotondă de la parterul mall-ului. Ghetuţele sunt aşezate pe un raft şi fiecare are ataşat numele copilului, vârsta şi un scurt mesaj despre ce îşi doreşte, ce îl face fericit. Toţi copiii îşi vor primi cadourile la 6 decembrie, chiar de Moş Nicolae.

Trage cu ochiul la scrisorile trimise Moşului

Sunt mulţi copii amărâţi care îi scriu în această perioadă Moşului, cu speranţă că poate se întâmplă vreo minune pentru ei. Pe haisaajutam.ro s-a adunat o listă lungă de scrisori. Spre exemplu, Rahela, o fetiţă de 12 ani din Mioveni, Argeş, îşi doreşte o bluză, clame şi dulciuri. Samuel din Hunedoara vrea ghetuţe de iarnă (mărimea 31), o maşinuţă cu telecomandă, dulciuri şi fructe, Gabriel (14 ani) din Teleorman vrea un trening (M-L), ghete (39-40) şi un rummy, iar Dănuţ (15 ani) din Buzău vreau un ghiozdan, un telefon şi ceva pentru bunica.

În şcoli se strâng daruri pentru mii de copii sărmani

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Şansa Ta şi cu alţi sponsori organizează campania naţională „Zâmbetul din cutie”. Până la data de 10 decembrie, elevii şi preşcolarii din 60 de şcoli şi grădiniţe vor aduna daruri selectate şi împachetate de ei, care vor ajunge la 9.000 de copii din cele mai sărace 17 judeţe ale ţării. Acestea vor fi strânse într-un depozit al Romaero şi încărcate apoi în camioane, pentru a ajunge la copiii orfani sau cu posibilităţi materiale reduse. Punctul culminant al campaniei este concertul caritabil de mâine, 26 noiembrie 2018, găzduit de Muzeul Naţional al Ţăranului Român. În sală vor fi prezenţi copiii din mai multe centre de plasament din  Bucureşti şi copiii din familii modeste din judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Ialomiţa şi din Capitală, care se vor bucura de o seară de neuitat. Pentru restul persoanelor care vor să participe la concert, biletul de intrare este un dar pentru un copil defavorizat.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net