Formular electronic.Cum puteți obține ajutorul de încălzire de acasă, fără a merge la ghișee

Ultima actualizare:

    Actele pentru ajutorul de încălzire se pot depune din fața calculatorului Foto: Shutterstock
Actele pentru ajutorul de încălzire se pot depune din fața calculatorului Foto: Shutterstock

Adio drumuri și stat la cozi la ghișee! Actele pentru obținerea ajutorului de încălzire pot fi trimise din fața calculatorului. Ministerul Muncii a emis formularul electronic.

Ajutorul de căldură, pentru perioada sezonului rece 2021-2022, poate fi obținut de acasă. Solicitații au de acum la dispoziție un nou formular electronic, elaborat la inițiativa Ministerului Muncii, care le permite să transmită cererea, fără să se mai prezinte la sediile Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, din subordinea primăriilor. 

Documentul este în format ”pdf inteligent”, cuprinde secțiunile ”Cerere”, ”Persoane” și ”Documente” și poate fi descărcat de pe paginile de internet ale DGASPC-urilor.

Pași de urmat

  • Formularul trebuie salvat pe dispozitivul propriu (calculator sau telefon) și apoi deschis cu programul Adobe Acrobat Reader, versiunea actualizată. Acesta poate fi descărcat și instalat în calculator gratuit, de pe Internet;
  • Apoi, beneficiarul va completa în documentul ”Cerere” toate câmpurile libere cu informații care țin de situația sa și a familiei cu care locuiește. Atenție! Documentul ”Cerere” permite completarea unui număr maxim de patru copii și patru adulți care locuiesc la aceeași adresă;
  •  În cazul în care familia este mai numeroasă, cel care întocmește cererea va deschide documentul ”Persoane”, din stânga ecranului. Acolo va completa în continuare datele de identificare ale persoanelor respective;
  • Pentru a încărca actele necesare, salvate, în prealabil, în format pdf, jpg etc, se va accesa, tot din stânga ecranului, pagina ”Documente”.
  • La finalizarea completării electronice, solicitantul va salva documentul, pentru a nu pierde modificările aduse și îl va trimite apoi către DGASPC-ul de pe raza de domiciliu.  

500.000 de români au depus actele pentru ajutorul de încălzire

Un tutorial pus la dispoziție de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu privire la procedura de completare a ”pdf-ului inteligent”, poate fi accesat pe platforma Youtube, la adresa:  https://www.youtube.com/watch?v=O6-VZnimbeo.

Până în prezent, peste 500.000 de romni au depus actele pentru ajutorul de încălzire sau pentru plata facturii la energie electrică.  

Citește și: 

Cum completezi formularul pentru ajutorul de încălzire. Autoritățile explică pas cu pas

Din 20 octombrie se pot depune la primării cererile pentru ajutorul de încălzire. Documentele necesare

image
image
image
image
image
image
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA
judecator