În ce să-ți investești banii în 2023. Așa nu vei fi lovit de criză niciodată!

Ultima actualizare:

În acest an, estimările specialiștilor privind finanțele sunt extrem de precaute, mai ales că venim după o perioadă de inflație galopantă, care nu ne-a permis să ne facem niciun fel de plan. Însă, se pare că există o investiție pe care o putem face, fără să ne supunem multor riscuri.

Aurul, cea mai bună investiție în această perioadă. Foto: arhiva
Aurul, cea mai bună investiție în această perioadă. Foto: arhiva

Pentru unii, aurul poate fi o alegere inteligentă, din mai multe motive, cred cei de la CSB. Dacă și vouă vă „sclipesc ochii” atunci când vine vorba de a vă investi banii în aur, iată câteva motive care vă vor întări dorința.

Metalele prețioase, o modalitate inteligentă de a lupta împotriva inflației

Metale prețioase, printre care și aurul, au fost considerate mereu o modalitate smart de a lupta împotriva inflației. Specialiștii spun că este simplu de explicat de ce se întâmplă acest lucru; se datorează faptului că aurul își păstrează puterea de cumpărare pe termen lung. Și asta chiar și atunci când valoarea dolarului fluctuează.
Și în 2023 inflația va continua să fie ridicată. Acesta ar putea fi un moment excelent pentru a investi în aur. De-a lungul timpului, analiștii au arătat că aurul a fost o acoperire bună împotriva inflației”, este de părere Frank Trotter, președintele Battle Bank.

Economia nu o să-și revină prea curând. Însă, este o perioadă bună pentru aur

Specialiștii în domeniu spun că sunt șanse foarte mici ca în viitorul apropiat economia să-și revină. De asemenea, aceștia au explicat factorii care se fac vinovați de situația actuală:  lockdown-ul, războiul și problemele ale lanțului de aprovizionare.
Din datele economice recente, combinate cu poziția Fed, este puțin probabil ca durerea economică să se amelioreze în curând. De fapt, e mult mai probabil să se înrăutățească”, avertizează Richard Gardner, CEO al companiei de tehnologie financiară Modulus Global. „Cheltuielile guvernului, sub formă de stimulente, în timpul lockdown-urilor,combinate cu un război în Europa, plus problemele persistente ale lanțului de aprovizionare, vor face, probabil, ca economia să nu-și revină pe termen scurt. Toate acestea sunt de bun augur pentru aur”, a adăugat acesta.

Invesțiile imobiliară își pierd valoarea

Experții mai susțin și faptul că investițiile imobiliare își pierd din valoare, mai ales când o economie plonjează într-o recesiune. Încă un motiv în plus pentru care aurul poate fi o modalitate bună de a asigura un portofoliu divers, mai ales în acea perioadă. Astfel, se diminuează expunerea la aceste active mai riscante și face aproape inexistent impactul pierderilor.

Dacă investitorii privesc în viitor la o posibilă recesiune și, probabil, la stagflație, investiția în aur poate fi o alegere potrivită, deoarece reduce expunerea la acțiuni și obligațiuni”, afirmă Trotter.

Avantajele acestui metal: este ușor de transformat în cash

Un alt motiv pentru care o investiție în aur este una inteligentă este și faptul că acest metal poate fi schimbat ușor în cash. „Aurul este un plus util pentru diversificarea unui portofoliu, având în vedere stabilitatea prețurilor, precum și lichiditatea sa ridicată”, adaugă Gardner, citat de Capital.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
kaufland jpg
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
tramvai lego profimedia jpg
Poza mare el acum jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net