Începe școala! Vor mai purta elevii măști de protecție, în clase?

Ultima actualizare:

O singură zi îi mai desparte pe elevi de prima de școală.

Elevii merg la cursuri, în prima zi a noului an școlar de luni, 5 septembrie
Elevii merg la cursuri, în prima zi a noului an școlar de luni, 5 septembrie

Noul an școlar debutează luni, 5 septembrie, mai devreme decât în alți ani. Nu este singura noutate, anul de studiu 2022 - 2023 fiind marcat de mai multe modificări.

Vezi și: Vladimir Putin, discurs emoționant în fața elevilor! Liderul rus a vizitat o școală din Kaliningrad

Este pentru prima dată când structura anului școlar nu mai este împărțită pe semestre, ci pe module. Astfel, vor exista cinci module și cinci vacanțe.

Alte schimbări majore, publicate, în vară, în Monitorul Oficial, constau în faptul că elevii nu vor mai fi exmatriculați, profesorii urmând să încheie o medie unică anuală, pentru fiecare disciplină, iar fondul clasei sau alte forme de colectare a banilor părinților pentru cheltuielile școlii sunt interzise.

Schimbări majore, în structura anului școlar

O modificare majoră implică renunțarea, opțională, la celebrele teze! Astfel, unii profesori au opțiunea de a nu mai supune elevii la evaluările respective, iar numărul notelor e stabilit în funcție de numărul orelor prevăzut în planul-cadru.

În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenților se va realiza doar pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Întrucât Curriculumul Național se bazează pe competențele cheie ale elevilor, și planurile de învățare au fost modificate. Conform noilor reguli, elevii vor beneficia pe parcursul unui an școlar de cel puțin un plan individualizat de învățare, elaborat în urma evaluărilor susținute și după interpretarea rezultatelor de către cadrul didactic.

Citește și: Ajută copiii defavorizați să meargă la școală! Cum poți dona

Planul individualizat va fi folosit pentru consolidarea cunoștințelor, pentru întreprinderea unor acțiuni de învățare remedială și pentru stimularea elevilor capabili de performanțe superioare.

Întrucât elevii au trecut prin experiențe nu tocmai plăcute, pe parcursul pandemiei, școală online, la distanță, sau cursuri în care au fost izolați, în bănci, în spatele unor pereți din plexiglas, apar întrebări legate de păstrarea anumitor măsuri de securitate sanitară.

Masca de protecție e recomandată, în spațiile închise

Cazurile de Covid 19 apar, în continuare, școlile fiind un mediu propice răspândirii virozelor, chiar și altele decât Covid 19. Astfel, Ministerul Sănătății a transmmis că recomandă păstrarea măștilor de protecție la interior, mai ales în spațiile închise și neaerisite.

Sezonul gripal „bate la ușă”, iar înmulțirea cazurilor de Covid 19 riscă să ducă la apariția unor viitoare focare. Astfel, igiena va juca un rol important în evitarea unor situații neplăcute.

Nu rata: Reacția fabuloasă a unui copil nevoiaș, din România, când a văzut prima dată marea

Este foarte important ca directorii unităților de învățământ să se asigure că școlile dispun de apă curentă și săpun, două detalii elementare, ce au lipsit cu desăvârșire din multe școli, ani la rând.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
georgescu jpg
pod china jpg
banner burger urs png
amuleta jpg
rit vechi1 jpg
terci cu legume jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net