Incidente la Marșul pentru unirea României cu Basarabia

simeon stalpnicul png
Mii de oameni s-au adunat pentru Marșul pentru BasarabiaFoto: Click!

Sâmbătă, 22 octombrie, în Capitală are loc Marșul pentru Basarabia, organizat de Platforma Unionistă. Manifestanții cer liderilor politici români să-și asume cu responsabilitate proiectul de unire a Basarabiei cu România.

UPDATE ora 19.50: Ministrul de Interne a cerut un raport din partea Jandarmeriei cu privire la incidente.

UPDATE ora 19.00: Câteva sute de unioniști încă mai sunt în Piața Victoriei.

UPDATE ora 18.15: Cei cinci protestatari reținuți au fost duși la Secția 4 de Poliție. Conform DIGI24, politicienii Eugen Tomac și Sebastian Ghiță au ajuns  la secție.

UPDATE ora 16.50: Jurnalistul Moise Guran, prezent la marș, a anunțat pe pagina de Facebook că pleacă din mijlocul mișcării, întrucât nu este coordonată.

"Din cauza incidentelor de la marș (vârful coloanei a refuzat să intre în Piața Victoriei și a cotit pe Calea Victoriei), George Simion, liderul Acțiunea 2012 a fost reținut și va fi amendat. Întrucât în acest moment mișcarea nu este coordonată și riscă să fie deturnată, eu am decis să plec, ceea ce recomand tuturor celor care au venit la un marș pașnic.

Din ce știu, Primăria a refuzat autorizarea trecerii coloanei pe la Parlament. E posibil ca fiecare să fi avut planul lui, dar eu nu fac parte din niciun plan", a scris Moise Guran pe Facebook.

UPDATE ora 16.00: Incidente între participanții la marș și forțele de ordine din Piața Victoriei. Mai mulți tineri din Republica Moldova au fost reținuți de jandarmi. Unul dintre ei este liderul unioniștilor, George Simion.

Până la această oră s-au adunat deja câteva mii de oameni și strigă „Basarbia e România!” și le cer politicienilor să facă din unirea Basarabiei cu România un proiect de întâie necesitate.

simeon stalpnicul png
Manifestanții cer politicienilor unirea Basarabiei cu RomâniaFoto: Click!

Mai mulți oameni din Republica Moldova, dar și din restul țării noastre s-au întrunit pentru marșul care militează pentru uniune și retrezirea conștiinței naționale. Manifestanții s-au întâlnit în jurul orei 14.00 în Piața Unirii, urmând un traseu bine definit, pe la sediul Guvernului, iar apoi, în Piața Universității.

simeon stalpnicul png
Primarul comunei Corbi, din județul Argeș, a venit împreună cu mai mulți copii, îmbrăcați în costum național la Marșul pentru BasarabiaFoto: Click!
gyuri pascu si daniela marin
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
vladimir putin si bomba nucleara
poster TeamBuilding
botulism Sursă foto: Profimedia
TANC2 jpg
Igor Ghirkin FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 septembrie sfantul ierarh antim ivireanul png
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia