Interlopul Alin Simota s-a întors din Emiratele Arabe Unite şi a fost săltat de poliţişti

Ultima actualizare:

    Alin Simota a stat un an şi jumătate în Dubai
Alin Simota a stat un an şi jumătate în Dubai

A ajuns după gratii! Alin Simota a decis să se întoarcă din Dubai şi s-a predat autorităţilor române, zilele trecute, şi a fost încarcerat. Afaceristul condamnat pentru conflict de interese şi instigare la abuz în serviciu şi judecat în alte trei dosare penale s-a aflat timp de un an şi jumătate pe lista urmăriţilor internaţionali, timp în care s-a aflat în Emiratele Arabe Unite.

Dat în urmărire internaţională din ianuarie 2016, Alin Simota a fost identificat de poliţiştii de frontieră la întoarcerea din Dubai, pe Aeroportul Otopeni, şi a fost pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea înregistrat pe numele lui, au confirmat reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române. Afaceristul a fost dus în penitenciarul Rahova. În urmă cu circa o săptămână, după un an şi jumătate petrecut în Emiratele Arabe Unite, Alin Simota, milionarul fugar căutat de autorităţile române, având pe numele său un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea,  şi-a anunţat prietenii că în câteva zile se va întoarce singur în ţară.

“Îmi iau biletele şi mă predau”

Personajul controversat din Valea Jiului se află din luna ianuarie a anului 2016 pe lista urmăriţilor internaţionali. „Vin acasă în maximum o săptămână, singur, să facem lumină. Îmi iau biletele şi merg eu singur să mă predau”, declara Simota, citat de mesagerulhunedorean.ro. De altfel, el a publicat şi pe pagina sa de Facebook mesaje în care îşi anunţa întoarcerea din „exilul” impus în Emiratele Arabe Unite. Interlopul a mai afirmat  că se va întoarce „pentru a-şi duce crucea” şi că va încerca să se apere de acuzaţiile care i-au fost aduse, pentru că „nu a omorât pe nimeni”.

Spălare de bani, şantaj, cămătărie

Autorităţile l-au dat pe Alin Simota în urmărire internaţională, pentru a executa un rest din pedeapsa de doi ani primită pentru conflict de interese. Fusese eliberat condiţionat, însă ulterior magistraţii au decis că mai are de executat câteva luni din pedeapsă. Între timp, „baronul Văii Jiului”, aşa cum a fost numit Simota, a mai fost condamnat într-un dosar penal pentru instigare la abuz în serviciu (şase luni de închisoare cu executare) şi este judecat în alte trei dosare în care a fost acuzat de infracţiuni economice, evaziune, spălare de bani, şantaj, cămătărie, înşelăciune.

Alin Simota a intrat în afaceri în anii 1990, făcând bişniţă cu mărfuri aduse din Occident, potrivit propriilor sale relatări. Era cunoscut ca fiind apropiat al fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, dar şi al unor politicieni cu funcţii şi averi importante.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net