Intervenție de salvare în Munții Făgăraș. Un turist a murit, altul a fost recuperat dintr-o prăpastie

12 august 2021
article img
Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, în Munţii FăgăraşSursă foto: ISU Sibiu

Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, în Munţii Făgăraş, unde doi turiști au căzut din peretele Lespezi către Calţun. Unul dintre ei a murit, iar celălalt a fost recuperat de către Salvamont, dintr-o prăpastie de 80 de metri, după o intervenție dificilă care a durat ore întregi.

Salvamontiştii au fost anunțați joi noapte că două persoane au căzut din peretele Lespezi către Calţun, iar una este decedată.

”Supravieţuitorul a fost scos din perete de doi salvatori argeşeni. Acesta se afla la aproximativ 80 de metri în abrupt, deasupra grohotişului de la bază”, au transmis salvamontiştii, după o intervenție care a durat ore întregi. 

Şeful Salvamont Argeş, Adrian Sănduloiu, a solicitat, pentru ziua de joi, elicopterul pentru a interveni în zonă. Aenonava ar urma să ia trupul persoanei decedate, dar şi supravieţuitorul, care a rămas peste noapte, alături de salvamontişti, la Refugiul Călţu.

”Dacă acest lucru nu va fi posibil, vom interveni pentru aducerea supravieţuitorului în condiţii de siguranţă la baza muntelui şi recuperarea corpului celui de-al doilea”, au transmis reprezentanţii Salvamont Sibiu.