Klaus Iohannis anulează acordul încheiat între MAI și Biserica Ortodoxă: „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!”

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis avertizează că pericolul de a ne îmbolnăvi de coronavirus nu a trecut, iar dacă nu stăm de sărbători în casă, numărul celor decedați va fi foarte mare
Klaus Iohannis avertizează că pericolul de a ne îmbolnăvi de coronavirus nu a trecut, iar dacă nu stăm de sărbători în casă, numărul celor decedați va fi foarte mare

Klaus Iohannis anulează acordul încheiat între MAI și Biserica Ortodoxă, iar mesajul său, transmis miercuri tuturor românilor, este unul cât se poate de ferm: „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!” Iată cele mai importante declarații ale președintelui.

„Dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun medicii, experții, OMS: stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a ținut să precizeze președintele tării, vădit îngrijorat de acordul încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română în contextul epidemiei de coronavirus și sărbătorile pascale.

„Azi ne aflăm în prima zi din starea de urgență prelungită și nu avem nici un motiv de realxare. Avem peste 7.200 de persoane infectate, avem de ieri până azi 20 de morți, avem peste 40 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci nici vorbă de relaxare! Și, ca să fie foarte foarte clar ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea: cuvântul de ordine e Stați acasă!

„E regretabil să observăm că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă cu un așa zis acord între MAI și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește, iar mulți români au înțeles că e cazul să ne relaxăm. Dar nu e cazul să ne relaxăm!”

Președintele Klaus Iohannis va cere în ședința pe care o va avea miercuri la Palatul Cotroceni cu premierul și miniștrii, revenirea asupra acordului dintre MAI și Biserica Ortodoxă: „Voi cere premierului și ministruui să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care se încadrează formulei Stați acasă și care respectă toate ordonanțele militare”, a mai precizat președintele. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net