Le-a făcut şinşilelor încălzire în podea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În ograda lui Gheorghe Făşie, peste 200 de şinşile au parte de toată atenţia, indiferent că este zi sau noapte.În curtea lui Gheorghe Făşie, ferit de gălăgia cotidiană, se află un imobil ce aduce, la prima vedere, cu o casă de vacanţă.

Cu telefoanele oprite şi în paşi de pisică, pătrundem în interior. Este Casa Şinşilelor... Un habitat perfect pentru confortul acestor sensibile animăluţe.

„Am construit această clădire special pentru şinşile. Este utilată cu absolut tot ce trebuie, ventilaţie, centrală termică, încălzire în pardoseală, sistem de filtrare a apei", declară Gheorghe Făşie, de 45 ani. Ideea înfiinţării unei microferme de şinşile i-a venit în 2005, când a vizitat o crescătorie din Bacău.

Atras de simpaticele rozătoare, a achiziţionat două familii din Ungaria. S-a documentat meticulos în ceea ce priveşte activitatea de creştere, a vizitat mai multe ferme de specialitate şi s-a apucat de treabă. Între timp, a ajuns să deţină aproximativ 200 de exemplare de şinşila pe care le creşte doar din plăcere, fără să dorească să obţină profit de pe urma vânzării lor.

„Niciodată nu m-am gândit să mă îmbogăţesc de pe urma acestor animăluţe. Prefer să le ofer cadou persoanelor, care, într-adevăr, le iubesc. Mulţi prieteni de-ai mei au plecat de aici cu câte o familie de şinşila, dacă şi-au dorit acest lucru", spune, zâmbind, crescătorul.

Nu a făcut o afacere din simpaticele animăluţe

Deşi blănurile de şinşila se vând la preţuri de zeci de mii de euro, Gheorghe Făşie nu a făcut încă din această îndeletnicire o afacere. A investit mii de euro în hrană, instalaţii şi construcţie, dar nu regretă nimic.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„Nu sfătuiesc pe nimeni să crească şinşile, dacă nu le iubeşte cu adevărat. Au nevoie de foarte multă atenţie şi afecţiune. Dacă nu, se îmbolnăvesc şi pot chiar să moară", spune crescătorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net