Maşina Poştei a fost jefuită în 3 minute

Ultima actualizare:

Mascaţii care au atacat joi dimineaţa maşina Poştei au ştiut traseul, au ştiut că sunt doi angajaţi, neînarmaţi şi fără pregătire specială pentru apărare. În plus aveau la ei doar un spray paralizant. A fost floare la ureche pentru nişte tâlhari profesionişti să plece cu sacul poştal, cu 2,5 milioane de lei, banii pentru 3.000 de pensii din oraşul Roman. Maşinile Poştei sunt vechi şi nu au dotări speciale, nici GPS, nici localizare prin satelit.

„Şi dacă ar avea astfel de dotări, în trei minute cât a durat, atacul nu ar fi fost depistat. Şoferul şi însoţitorul nu sunt pregătiţi în nici un fel să facă faţă unui atac ­armat. Noi, ca sindicat, ­le-am recomandat ca în astfel de cazuri să îşi salveze viaţa, să nu încerce să riposteze, pentru că nu ştiu să facă nimic în faţa unor tâlhari.

Federaţia va veghea ca ancheta de la Neamţ să fie serioasă, iar cine a greşit să plătească. În mod normal şi legal, maşina Poştei care transportă valori, adică bani, colete, scrisori, mandate, trebuie să fie însoţită de o maşină a jandarmeriei, potrivit unui protocol", ne-a explicat Cristian Iancu, secretar general al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii. Din fericire, cei doi angajaţi ai Poştei sunt teferi, iar Poşta Română a achitat ieri pensiile întârziate din cauza jafului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net