Minerii au ieșit din subteran cu banii pe card


    Minerii de la Paroșeni și Uricani refuză să iasă la suprafață
Minerii de la Paroșeni și Uricani refuză să iasă la suprafață

Protest în Valea Jiului! În jur de 360 de mineri de la Paroşeni şi Uricani s-au blocat în subteran. Aceștia au recurs la măsura extremă pentru că nu şi-au primit salariile la timp.

UPDATE, ORA 15.30

Ortacii au ieșit cu puțin timp în urmă din subteran, după ce și-au primit pe card salariul restant. Au stat în mină mai bine de 15 ore.

La mina Uricani s-au blocat în subteran 47 de mineri din schimbul patru şi 78 de mineri din schimbul întâi, în timp ce la mina Paroşeni protestează în subteran 27 de mineri din schimbul trei, alţi 64 din schimbul patru şi 141 din schimbul întâi.

În total, 357 de mineri de la cele două mine au oprit lucru, cerându-şi drepturile salariale. Liderul Sindicatului Huila din Valea Jiului, Laszlo Domokos, a declarat, azi dimineaţă, pentru News.ro că o comisie formată din ortaci şi lideri de sindicat va merge să discute cu conducerea Societăţii de Închideri Mine.

”Am stabilit la pontaj şi la schimburi să formăm o delegaţie de patru persoane, două de la mina Uricani şi două de la Paroşeni, câte un lider de sindicat şi câte un miner de la fiecare, care va merge la Societate unde vom discuta, vom lua legătura cu Ministerul Energiei şi vom solicita să  intermedieze între noi şi CEH să ne asigure măcar salariile pe decembrie şi ianuarie”, a spus Domokos.

Ieri seară, cei 41 de mineri din schimbul trei de la Mina Paroşeni s-au blocat în subteran, nemulţumiţi că nu au primit încă avansul la salariu, care trebuia achitat în 29 noiembrie.

cub lia bugnar theo rose png
cub camelia șucu (1) png
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub Kirstie Alley
profimedia 0742415693 jpg
Kanye West
cub emma corrin png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg
vremea polei jpeg
seceta
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg