Minerii au ieșit din subteran cu banii pe card

Ultima actualizare:

    Minerii de la Paroșeni și Uricani refuză să iasă la suprafață
Minerii de la Paroșeni și Uricani refuză să iasă la suprafață

Protest în Valea Jiului! În jur de 360 de mineri de la Paroşeni şi Uricani s-au blocat în subteran. Aceștia au recurs la măsura extremă pentru că nu şi-au primit salariile la timp.

UPDATE, ORA 15.30

Ortacii au ieșit cu puțin timp în urmă din subteran, după ce și-au primit pe card salariul restant. Au stat în mină mai bine de 15 ore.

La mina Uricani s-au blocat în subteran 47 de mineri din schimbul patru şi 78 de mineri din schimbul întâi, în timp ce la mina Paroşeni protestează în subteran 27 de mineri din schimbul trei, alţi 64 din schimbul patru şi 141 din schimbul întâi.

În total, 357 de mineri de la cele două mine au oprit lucru, cerându-şi drepturile salariale. Liderul Sindicatului Huila din Valea Jiului, Laszlo Domokos, a declarat, azi dimineaţă, pentru News.ro că o comisie formată din ortaci şi lideri de sindicat va merge să discute cu conducerea Societăţii de Închideri Mine.

”Am stabilit la pontaj şi la schimburi să formăm o delegaţie de patru persoane, două de la mina Uricani şi două de la Paroşeni, câte un lider de sindicat şi câte un miner de la fiecare, care va merge la Societate unde vom discuta, vom lua legătura cu Ministerul Energiei şi vom solicita să  intermedieze între noi şi CEH să ne asigure măcar salariile pe decembrie şi ianuarie”, a spus Domokos.

Ieri seară, cei 41 de mineri din schimbul trei de la Mina Paroşeni s-au blocat în subteran, nemulţumiţi că nu au primit încă avansul la salariu, care trebuia achitat în 29 noiembrie.

image
image
image
image
image
image
Sala de gimnastica - fitness- sport - tinere care alearga pe bandă FOTO Shutterstock
Joe Biden si cainele lui, Commander   profimedia 0728078085 jpg
calendar ortodox 2021 23 februarie sfantul policarp png
apa de gura jpeg
casatorie shutterstock jpg
Dantura - periaj - spalat pe dinti FOTO Shutterstock
Regele Charles jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net