Nu e Pădurea Letea, este Centrul Istoric


    Oamenii trec pe sub o boltă de crengi împletite
Oamenii trec pe sub o boltă de crengi împletite

Oamenii care ajung în zona Centrului Vechi, din Capitală, se schimbă imediat la faţă. Nu înţeleg unde au ajuns. Strada Lipscani, dar şi o parte din Bd. I.C. Brătianu arată, mai nou, ca o oază de verdeaţă împletită cu multe beţe. Ai putea jura că eşti în Pădurea Letea.

Bucureştiul e oraşul cu doar 17 metri pătraţi de verdeaţă pe cap de locuitor, după cum o spune  Institutul Naţional de Statistică. Aşa că mai-marii Capitalei s-au gândit că nişte decoraţiuni rupte parcă din Pădurea Letea, din Delta Dunării, nu ne-ar strica.

Pădurea Letea se află în partea de nord a Deltei şi abundă în plante căţărătoare
Pădurea Letea se află în partea de nord a Deltei şi abundă în plante căţărătoare

Astfel că în inima oraşului, mai exact la intrarea în Centrul Vechi, de pe Lipscani, au fost plantate sălcii, stuf, care se împletesc cu multe beţe. Legate între ele cu sârmă, acestea sunt fixate fie de-a lungul asfaltului, fie pe deasupra, fiind formată practic o boltă pe sub care trec pietonii. Din loc în loc sunt aşezate ghivece cu multe soiuri de iarbă, arbori, ba chiar şi un pin. Pe marginea străzii, fix în faţa Lupoaicei, avem o adunătură de araci.

Arată ca un boschet uscat din care ”curg lianele”, mai multe beţe împletite şi legate. ”Cine a adus beţele astea aici? Arată ca naiba. Uite că era să mă împiedic în ele”, bolboroseşte o femeie care vorbeşte la telefon. Trecătorii se uită ciudat, iar străinii se întrec în fotografii. 

«Grămada asta arată a gunoi»

cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
Survivor Romania webp
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
crima londra jpg
cub kassandra rotariu png
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
image
image
image
image
image
image
matreata jpg
Un ofițer de poliție din Londra, violator în serie: David Carrick FOTO Profimedia
Romania moneda euro bancnota zona euro FOTO Shutterstock
castelul bran foto Travelminit
test iq jpg
baza jos (captura video) jpg