Obliga╚Ťii noi pentru cei care trimit oameni la munc─â ├«n str─âin─âtate. Se modific─â legea

muncitori germania jpeg
Mul╚Ťi muncitori rom├óni au ajuns sclavi pe planta╚Ťiile str─âinilor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anun╚Ťat modificarea Legii privind protec┼úia cet─â┼úenilor rom├óni care lucreaz─â ├«n str─âin─âtate. Documentul prevede obliga╚Ťii noi pentru cei care trimit oameni la munc─â ├«n str─ân─âtate.

De-a lungul timpului, au existat cazuri nenum─ârate de sclavie pe planta╚Ťiile str─âinilor: rom├óni p─âc─âli╚Ťi c─â merg la munc─â ├«n afar─â pentru un trai mai bun ╚Öi au ajuns s─â-╚Öi pl├óng─â de mil─â.

Erau munci╚Ťi f─âr─â pauze, pe bani mult mai pu╚Ťini ╚Öi caza╚Ťi ├«n condi╚Ťii improprii. Pentru a evita asemenea cazuri, ministrul Muncii, Raluca Turcan, schimb─â legisla╚Ťia.

ÔÇŁPrin proiectul de modificare a Legii privind protec┼úia cet─â┼úenilor rom├óni care lucreaz─â ├«n str─âin─âtate, elaborat de Ministerul Muncii ╚Öi Protec╚Ťiei Sociale, dorim s─â oferim garan╚Ťii suplimentare pentru rom├ónii care merg s─â munceasc─â ├«n alte state, at├ót ├«n ceea ce prive╚Öte legalitatea contractelor cu angajatorii din statul de primire, c├ót ╚Öi condi╚Ťiile specifice de c─âl─âtorie ╚Öi siguran╚Ťa transportului p├ón─â ├«n ╚Ťara de destina╚Ťie. Proiectul de ordonan╚Ť─â de urgen╚Ť─â a fost discutat n prim─â lectur─â, ├«n ╚Öedin╚Ťa de GuvernÔÇŁ, a anun╚Ťat demnitarul.

Prevederile care introduc noile obliga╚Ťii pentru agen╚Ťiile de plasare a for╚Ťei de munc─â

Prin noile prevederi, au fost introduse obliga╚Ťii suplimentare pentru agen╚Ťiile de plasare a for╚Ťei de munc─â ├«n str─âin─âtate ╚Öi pentru furnizorii de servicii de plasare:

  • Informarea lucr─âtorilor asupra condi╚Ťiilor ╚Öi regulilor speciale de intrare ├«n statul de destina╚Ťie;
  • Verificarea condi╚Ťiilor privind documentele necesare, ├«nainte de plecarea din ╚Ťar─â;
  • Asigurarea transportului ├«n ╚Ťara de destina╚Ťie, prin firme autorizate;
  • Informarea ITM cu privire la persoanele plasate la munc─â ├«n str─âin─âtate, ├«nainte de plecarea acestora ╚Öi, lunar, cu privire la contractele ├«ncheiate. 

Pe de alt─â parte, proiectul prevede ├«n─âsprirea sanc╚Ťiunilor pentru cazurile de nerespectare a prevederilor legale privind medierea ╚Öi plasarea for╚Ťei de munc─â ├«n str─âin─âtate.

Ministerul Muncii pune la dispozi╚Ťia lucr─âtorilor sezonieri toate informa╚Ťiile necesare privind drepturile ╚Öi condi╚Ťiile de munc─â ├«n ╚Ť─ârile de destina╚Ťie, prin campania ÔÇŁE╚Öti lucr─âtor sezonier ├«n str─âin─âtate? Informeaz─â-te, lucreaz─â legal ╚Öi cunoa╚Öte-╚Ťi drepturile pentru a fi protejat!ÔÇŁ: https://bit.ly/3sxglxq.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Cum au ajuns românii sclavi pe plantaţiile Europei

M─ârturiile unor rom├óni afla┼úi la cules de sparanghel ├«n Germania: ÔÇ×Suntem trata┼úi ca sclaviiÔÇť

Circa 120 de români, trataţi ca sclavii în Cipru

anamaria prodan3 png
1 meghan kate jpg jpeg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
IMG 0810 jpg
lacul vidra PNG
goia voltaj jpg
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
colaj grecia jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg