Prima explica┼úie oficial─â! De ce a durat ┼čase ore pentru a localiza avionul ├«n care se afla Adrian Iovan

22 ianuarie 2014
CLIIMA20140121 0027 1 jpeg
Localitatea Fântânele, unde s-a produs tragedia

Medicii ┼či salvamonti┼čtii au avut nevoie de ┼čase ore pentru a ajunge la locul accidentului aviatic ├«n care au murit Adrian Iovan ┼či Aurelia Ion, student─â la Medicin─â. Purt─âtorul de cuv├ónt al Serviciului de Telecomunica┼úii Speciale, Adrian Fulea, a explicat c─â localizarea avionul s-a f─âcut pe baza datelor oferite de operatorul de telefonie mobil─â, iar interpretarea lor a fost f─âcut─â de serviciile de urgen┼ú─â ISU Cluj ┼či Alba.

Adrian Fulea a men┼úionat c─â primul apel a fost f─âcut la 16:16 ┼či, c├ónd s-a ├«ntrerupt, medicul Radu Zamfir a fost sunat ├«napoi. Apelul a fost transferat apoi c─âtre serviciile de urgen┼ú─â.

"La ora 16:16:26, Centrul 112 al Serviciului de Telecomunica┼úii Speciale a recep┼úionat de la locul evenimentului un prim apel prin care a fost anun┼úat─â pr─âbu┼čirea unui avion. Dup─â transmiterea acestei informa┼úii, apelul telefonului s-a ├«ntrerupt. Apelantul a fost sunat ├«napoi de c─âtre operatorul 112 ┼či dup─â identificarea urgen┼úei a fost transferat c─âtre dispeceratele de urgen┼ú─â ale ISU Cluj, la 16.20. La aceea┼či or─â, c─âtre Serviciul Jude┼úean de Ambulan┼ú─â Cluj, c─âtre Inspectoratul Jude┼úean de Poli┼úie Cluj, c─âtre Inspectoratul de Jandarmi Cluj, c─âtre centrul de opera┼úii aeriene al Ministerului Ap─âr─ârii Na┼úionale la 16.22 ┼či 16.27, c─âtre Romatsa, c─âtre Salvamont Bra┼čov ┼či c─âtre elicopetrul din T├órgu Mure┼č", a explicat purt─âtorul de cuv├ónt.

El a precizat c─â, prin intermediul serviciului 112, ├«ntre orele 16.16 ┼či 21.33, reprezentan┼úi ai diferitelor servicii de urgen┼ú─â au fost ├«n leg─âtur─â constant─â.

"Au fost în legătură directă, în regim de conferinţă, membri ai serviciilor de salvare. Toţi. Dacă au căutat în altă parte, nu e treaba mea să vă comunic (...) Informaţia referitoare la hartă nu este în competenţa noastră. Harta o citesc cei de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Informaţia a ajuns la toate serviciile de urgenţă", a afirmat Fulea.

├Än plus, procedura folosit─â a fost acea┼či ca ├«n restul Europei, iar harta cu localizarea este trimis─â direct la serviciile de urgen┼ú─â de c─âtre compania de telefonie mobil─â.

"Localizarea s-a f─âcut pe baza informa┼úiilor primite de la operatorii de telefonie mobil─â. Ambele antene ale operatorului de telefonie mobil─â, ├«n cazul apelului efectuat de medicul Radu Zamfir, sunt amplasate ├«n jude┼úul Cluj ┼či ele acoper─â ┼či o parte din jude┼úul Alba (...) Noi nu interpret─âm datele primite de la operatorii de telefonie mobil─â, noi am transmis informa┼úiile c─âtre ISU Cluj ┼či ISU Alba", a completat Adrian Fulea

Avionul pr─âbu┼čit ├«n Apuseni: 5 ├«ntreb─âri ├«n cazul tragediei din mun┼úi

Sf├ó┼čietor! Declara┼úia fratelui studentei decedate ├«n accidentul aviatic: ┬źNu mai am lacrimi┬╗

Cauzele morţii lui Adrian Iovan. Primele rezultate ale necropsiei

FOTO Cum a fost găsit Adrian Iovan la locul accidentului. Primele imagini cu pilotul, prins între fiarele contorsionate

Ce s-a întâmplat în momentul impactului? Mărturia unuia dintre medicii din avionul pilotat de Adrian Iovan

bianca dragusanu
catalin eva maruta jpg
BeFunky collage (10) jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
shutterstock 425022403 copy jpg
raceala covid alergie jpg
volodimir olena zelenski Foto EPA EFE (3) jpg
Giovani Becali jpeg
1 pneumonie jpg jpeg
sorin oprescu