Prima explicaţie oficială! De ce a durat şase ore pentru a localiza avionul în care se afla Adrian Iovan

CLIIMA20140121 0027 1 jpeg
Localitatea Fântânele, unde s-a produs tragedia

Medicii şi salvamontiştii au avut nevoie de şase ore pentru a ajunge la locul accidentului aviatic în care au murit Adrian Iovan şi Aurelia Ion, studentă la Medicină. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Adrian Fulea, a explicat că localizarea avionul s-a făcut pe baza datelor oferite de operatorul de telefonie mobilă, iar interpretarea lor a fost făcută de serviciile de urgenţă ISU Cluj şi Alba.

Adrian Fulea a menţionat că primul apel a fost făcut la 16:16 şi, când s-a întrerupt, medicul Radu Zamfir a fost sunat înapoi. Apelul a fost transferat apoi către serviciile de urgenţă.

"La ora 16:16:26, Centrul 112 al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a recepţionat de la locul evenimentului un prim apel prin care a fost anunţată prăbuşirea unui avion. După transmiterea acestei informaţii, apelul telefonului s-a întrerupt. Apelantul a fost sunat înapoi de către operatorul 112 şi după identificarea urgenţei a fost transferat către dispeceratele de urgenţă ale ISU Cluj, la 16.20. La aceeaşi oră, către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Cluj, către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, către Inspectoratul de Jandarmi Cluj, către centrul de operaţii aeriene al Ministerului Apărării Naţionale la 16.22 şi 16.27, către Romatsa, către Salvamont Braşov şi către elicopetrul din Târgu Mureş", a explicat purtătorul de cuvânt.

El a precizat că, prin intermediul serviciului 112, între orele 16.16 şi 21.33, reprezentanţi ai diferitelor servicii de urgenţă au fost în legătură constantă.

"Au fost în legătură directă, în regim de conferinţă, membri ai serviciilor de salvare. Toţi. Dacă au căutat în altă parte, nu e treaba mea să vă comunic (...) Informaţia referitoare la hartă nu este în competenţa noastră. Harta o citesc cei de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Informaţia a ajuns la toate serviciile de urgenţă", a afirmat Fulea.

În plus, procedura folosită a fost aceaşi ca în restul Europei, iar harta cu localizarea este trimisă direct la serviciile de urgenţă de către compania de telefonie mobilă.

"Localizarea s-a făcut pe baza informaţiilor primite de la operatorii de telefonie mobilă. Ambele antene ale operatorului de telefonie mobilă, în cazul apelului efectuat de medicul Radu Zamfir, sunt amplasate în judeţul Cluj şi ele acoperă şi o parte din judeţul Alba (...) Noi nu interpretăm datele primite de la operatorii de telefonie mobilă, noi am transmis informaţiile către ISU Cluj şi ISU Alba", a completat Adrian Fulea

Avionul prăbuşit în Apuseni: 5 întrebări în cazul tragediei din munţi

Sfâşietor! Declaraţia fratelui studentei decedate în accidentul aviatic: «Nu mai am lacrimi»

Cauzele morţii lui Adrian Iovan. Primele rezultate ale necropsiei

FOTO Cum a fost găsit Adrian Iovan la locul accidentului. Primele imagini cu pilotul, prins între fiarele contorsionate

Ce s-a întâmplat în momentul impactului? Mărturia unuia dintre medicii din avionul pilotat de Adrian Iovan

Mihai Bendeac
zanni
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
Ruxi și cristi mitrea
niculina stoican   facebook jpg
img (3) jpg
grasime corporala
Gigi Hadid și Kanye West
semn magazin inchis closed shutterstock jpg
grau FOTO Shutterstock
image
image
image
image
foto facebook opera din iasi jpg
grasime corporala
Mig 21 LanceR Fortele Aeriene Romane sursa roaf ro jpg
Angajaţii de la vulcanizare au deja primii  clienţi, dar se pregătesc de valul ce urmează  jpeg
repartitoare jpeg
telefon volan jpeg