Pamela Anderson sare în ajutorul maidanezilor din România

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Apetisanta actriţă Pamela Anderson vrea să facă intervenţie la preşedintele Consiliului European, pentru salvarea maidanezilor din România. Alături de ea este Brigitte Bardot, o mai veche susţinătoare a câinilor fără stăpân din ţara noastră.

Brigitte Bardot şi Pamela Anderson doresc o intervenţie a preşedintelui Consiliului European în România pe tema „genocidului împotriva animalelor, fără precedent, care se anunţă în România, un stat membru UE”, se arată într-o scrisoare publicată pe site-ul Fundaţia Brigitte Bardot, scrie Mediafax.

simeon stalpnicul png

„Prin vocile noastre, care reprezintă milioane de alte voci, ne facem purtătoarele de cuvânt ale opiniei publice internaţionale scandalizate de genocidul împotriva animalelor, fără precedent, care se anunţă în România, un stat membru al Uniunii Europene”, se arată într-o scrisoare postată pe site.

Bardot şi Anderson îi cer, în continuare, preşedintelui Consiliului European „să intervină pe lângă preşedintele Taian Băsescu pentru ca acesta să accepte crearea unor programe vaste de sterilizare a câinilor vagabonzi, care s-au dovedit eficiente în numeroase alte ţări, şi să renunţe la uciderea a mii de cîini nevinovaţi”.

Intervenţia celor două mari vedete vine după ce un copil în vârstă de patru ani a murit, la începutul lunii, sfâşiat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Bucureşti.

Parlamentul român a adoptat, săptămâna trecută, proiectul de lege ce permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi într-un termen de 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi.

Legea eutanasierii, blocată de senatori

Rezolvarea problemei maidandezilor mai are de aşteptat. Legea câinilor fără stăpân a fost contestată la Curtea Constituţională şi până la soluţionare primarii nu-i pot eutanasia. Judecătorii CCR vor lua în discuţie săptămâna viitoare sesizarea depusă de 29 de senatori de la PP-DD, PNL, PC, PSD şi PDL cu privire la neconstituţionalitatea proiectului de lege, act normativ adoptat la Camera Deputaţilor. Senatorii reclamă printre altele că legea diferă mult faţă de forma adoptată de ei. Parlamentul român a votat, săptămâna trecută, proiectul de lege ce permite eutanasierea câinilor fără stăpân, care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în  14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi, cu 266 de voturi pentru, 23 împotriva şi 20 de abţineri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
crime europa jpg
7 front sosoaca jpg
busuioc jpg
gradina pixabay jpg
alexandre lavet opera cutii goale jpg
image png
padure jpg
trevi fountain 63052 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net