Peste 4 zile afli dacă ești pe «lista rușinii»

Ultima actualizare:

    Inspectorii ANAF vor  publica pe site, de la  1 aprilie, lista cu datornicii
Inspectorii ANAF vor publica pe site, de la 1 aprilie, lista cu datornicii

Ai datorii la stat de la 100 de lei în sus? Va afla o țară întreagă! Fiscul va face publică, începând cu 1 aprilie, lista rușinii, cu toți datornicii. Documentul va fi postat pe site-ul ANAF, iar în dreptul fiecărei persoane fizice care are restanțe la taxe și impozite va apărea numele, prenumele, codul de identificare fiscală, adresa de domiciliu și suma restantă.

În felul acesta, cred inspectorii fiscali, românii se vor rușina și se vor duce încolonați să achite dările. Fiscul are de recuperat de la persoanele fizice în jur de 3 miliarde de lei, din totalul de 80 de miliarde de lei. Restul datornicilor sunt persoane juridice. Ca să apară pe lista neagră, contribuabilii mijlocii trebuie să figureze cu un debit de 1.000 de lei, iar cei mari cu 1.500 de lei. Sebastian Bodu, fostul șef al ANAF, spune că măsura încalcă drepturile omului și a contestat-o la Avocatul Poporului. Hotărârea a fost publicată în februarie în Monitorul Oficial și face parte dintr-un ordin al şefului ANAF, de la acea vreme,  care vine să pună în aplicare prevederile noului Cod de procedură fiscală, intrat în vigoare la 1 ianuarie.

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net