Platforma IMM Invest a fost preluată de STS. Câte cereri au fost depuse în prima oră

28 aprilie 2020
article img
IT-iștii de la STS susțin acum platforma IMM InvestFoto: STS

Platforma IMM Invest nu mai este asigurată de către Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM). Aceasta a fost preluată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), pentru ca autoritățile să fie sigure că hackerii nu mai pot sparge sistemul. De astăzi, 28 aprilie, platforma este funcțională. Iată câte cereri au fost depuse de antreprenori în prima oră!

”În baza analizei realizate împreună cu reprezentanții FNGCIMM, portalul http://www.imminvest.ro a fost preluat pentru dezvoltare, administrare și găzduire de către STS”, au anunțat autoritățile.

Arhitectura informatică a portalului a fost reproiectată, optimizată, securizată și consolidată astfel încât să permită funcționarea în condiții de accesare simultană a unui număr ridicat de utilizatori.

Totodată, specialiștii STS desfășoară permanent activități de prevenire a incidentelor de securitate. De astăzi, 28 aprilie, ora 9.00, platforma IMM Invest este funcțională și antreprenorii pot depune cererile.

”Imminvest.ro este live. Peste 2.500 de cereri, în prima oră. Avem un singur risc major- Ciolacu, vâslașul lui Dragnea la propriu, vrea să oprească acest program ori prin votul din Parlament ori prin moțiune. Este un program destinat susținerii capitalului și al economiei private. Ciolacu și PSD urăsc tot ce înseamnă economie privată și vor face tot ce le stă în putință să distrugă acest program. Nu ne oprim aici. Urmează și alte măsuri pentru toți românii”, a scris ministrul Finanțelor, Forin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Ce este platforma IMM Invest

IMM Invest este cel mai mare program de sprijnire a intreprindelor mici și mijlocii din ultimii 30 de ani, după cum a anunțat demnitarul.

Pentru a te înscrie pe platformă trebuie să-ți faci cont, după care poți parcurge un ghid de 30 de pagini, disponibil pe www.imminvest.ro.

Totodată, platforma pune la dispoziție o serie de întrebări și răspunsuri dacă ai nevoie de ajutor suplimentar.

IMM Invest le oferă posibilitatea companiilor de a obține credite de până la 5 milioane de lei de la bănci, cu o garanție de la stat de până la 90%.

Pe 17 aprilie, atunci când a fost lansată, platforma nu a funcționat, iar Cîțu a dat vina atunci pe un atac cibernetic. Între timp, sistemul a fost securizat și pus la punct cu ajutorul STS.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/site-ul-imm-invest-fost-refacut-din-28-aprilie-poate-fi-accesat-pentru-credite

https://www.click.ro/news/national/atac-informatic-la-platforma-prin-care-micii-intreprinzatori-pot-lua-credite-ce-spune