Polițiștii în alertă! Câini împușcați pe stradă în Suceava și Maramureș

Ultima actualizare:

    Câinele a fost ucis pe una dintre străzile din localitatea Șomcuța MareFoto: axanews.ro
Câinele a fost ucis pe una dintre străzile din localitatea Șomcuța MareFoto: axanews.ro

Actele de cruzime față de animale devin tot mai feroce. În Suceava un câine maidanez a fost ciuruit de 40-50 alice iar în Maramureș un metis ciobănesc mioritic a fost împușcat mortal dintr-o mașină.

Poliţiştii din Maramureş au fost sesizaţi marți că un bărbat a împuşcat pe stradă un câine, rasa metis ciobănesc de Bucovina. Incidentul s-a produs în localitatea Șomcuța Mare, de față cu proprietarul

Cum a fost ucis pe stradă săracul ciobănesc

”Poliţiştii din Şomcuta Mare au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat cu privire la faptul că, unul dintre câinii săi a fost împuşcat. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat apelantul ca fiind un bărbat de 44 de ani, din Tulghieş, care le-a indicat poliţiştilor cadavrul unui câine de rasa metis ciobănesc de Bucovina. Bărbatul a relatat faptul că şoferul unui autoturism i-a împuşcat unul dintre câini în timp ce îi plimba, după care au purtat o discuţie în contradictoriu, iar persoana a plecat”, a transmis, marţi, IPJ Maramureş conform news.ro.

Medicii vor face autopsia cadavrului de ciobănesc

Cadavrul câinelui a fost transportat la DSV Maramureş, în vederea efectuării necropsiei si stabilirii cauzei morţii. Totodată, poliţiştii efectuează verificări în vederea identificării autorului şi stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs evenimentul. În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Câinele se află într-o stare stabilă după ce din corpul său au fost scoase peste 40 de alice
Câinele se află într-o stare stabilă după ce din corpul său au fost scoase peste 40 de alice

Câine împușcat cu peste 40 de alice de un vânător în Suceava

La sfârșitul săptămânii trecute, la 100 de km de Suceava, o femeie din localitatea Iacobeni a sunat la asociația de protecție a animalelor”Casa lui Patrocle și a cerut ajutor, spunând că patrupedul de care avea grijă și îl hrănea este mai mult mort decât viu după ce a fost împușcat cu o armă de vânătoare. Pentru a-i salva viața, membrii asociației au dus câinele la un cabinet veterinar unde i-au fost extrase peste 40 de alice.

Polițiștii au făcut reconstituirea împușcării câinelui

Polițiștii din Vatra Dornei au fost sesizați despre caz și au găsit și vinovatul, Ștefan Aursulesei în vârstă de 53 de ani. Acesta este pădurar în cadrul Ocolului Silvic Iacobeni și nu recunoaște că a ciuruit câinele pe stradă. Vânătorul a declarat că a tras asupra animalului în pădure, după ce l-a văzut că furase o găină. Rănit, animalul s-ar fi târât până în dreptul blocurilor din localitate unde a fost găsit. Lucrurile sunt greu de crezut deoarece pădurea este la o distanță apreciabilă de sat. La presiunea activiștilor pentru protecția animalelor și a localnicilor din Iacobeni, polițiștii au făcut marți reconstituirea împușcării maidanezului și rămâne să definitiveze ancheta. Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „rănirea sau schingiuirea animalelor” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Citiți și

Câine, spânzurat de o ţeavă de gaze din Bucureşti

VIDEO. Pui de câine ucis cu lopata în Mureș. Cum au ajuns criminali doi copii

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net