Poţi merge cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni cu doar 4 lei. Preţul a fost redus

Ultima actualizare:

    Trenul în staţia Aeroportului OtopeniFoto: Andreea Dancu
Trenul în staţia Aeroportului OtopeniFoto: Andreea Dancu

O călătorie cu trenul între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă pe linia de cale ferată nou construită, care fi pusă în funcţiune duminică, va costa 4 lei, a anunţat, vineri după amiază, ministrul Transporturilor, Lucian Bode. În urmă cu două zile, a fost anunţat un tarif de 7-8 lei pentru o călătorie, în funcţie de operatorul de transport care asigură cursa.

„Poţi merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei! Am avut astăzi discuţii pe marginea acestui tarif pe calea ferată, ţinând cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de călători pe calea ferată, dar şi de discuţiile purtate cu operatorii feroviari şi cu partenerii sociali, aceştia fiind de acord cu propunerea MTIC, în privinţa preţului călătoriei. Sunt în măsură să vă spun că am reuşit să ajungem la un consens şi să anunţ că preţul unei călătorii pe această rută este de 4 lei” a scris, vineri după amiază, pe Facebook, Lucian Bode.

Trenul circulă la interval de 40 de minute

Trenul spre Aeroportul Otopeni va circula începând de duminică, la un interval de 40 de minute, pe parcursul întregii zile, iar cursele vor fi asigurate de trei operatori feroviari – CFR cu 42 de garnituri şi companiile private Regio Călători cu 20 de trenuri şi Transferoviar Călători cu 10 trenuri.Durata călătoriei de la Bucureşti Nord la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti va fi de 20 de minute, iar iniţial preţul anunţat pentru o călătorie a fost de 7-8 lei, în funcţie de operatorul de transport şi de tipul biletului, dus sau dus-întors, în cazul companiei naţionale de căi ferate.

Citește și:

Am mers în premieră cu trenul spre Otopeni! Din decembrie, va transporta călătorii de la Gara de Nord la aeroport

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net