Prima Casă: Condiţiile s-ar putea schimba

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ministerul de Finanţe are în vedere modificarea programului Prima Casă, prin acordarea de drepturi suplimentare beneficiarilor. Cei care reuşesc să ramburseze anticipat tot împrumutul vor putea să vândă locuinţa şi în primii 5 ani. Specialistul Click! Alexandra Popa de la conso.ro ne spune ce prevede noul proiect.

simeon stalpnicul png

Programul Prima Casă va împlini 3 ani de funcţionare în luna iunie, iar Ministerul de Finanţe are în vedere cu această ocazie modificarea parţială a reglementărilor aferente.

Dacă propunerile vor fi adoptate, atunci programul va oferi mai multă flexibilitate celor care doresc să treacă la „a doua casă" sau doresc să îmbunătăţească calitarea locuinţei achiziţionate.

Vânzare posibilă şi în primii 5 ani

Conform proiectului propus, „în cazul rambursării anticipate a finanţării înainte de expirarea termenului de 5 ani, interdicţiile de înstrăinare se radiază în condiţiile legii".

Astfel, legea ar prevede fără echivoc, ca toate sarcinile impuse cu obţinerea garanţiei de stat vor dispărea, dacă împrumutul a fost achitat.

Lucrări de modernizare doar cu acordul Ministerului de Finanţe

O altă modificare a programului ţine de modul în care proprietarii pot face modificări imobilului achiziţionat.

În vederea protejării valorii imobilului şi pentru a permite realizarea de lucrări care cresc valoarea locuinţei (inclusiv reabilitate termică), MFP şi banca trebuie să îşi exprime acordul cu privire la lucrările de intervenţie sau extindere, chiar dacă acestea nu necesită obţinerea unei autorizaţii de construcţie, atâta vreme cât se înscriu în Cartea Funciară.

Schimbarea imobilului în cazul viciilor ascunse

Un alt aspect pe care Ministerul Finanţelor îl doreşte clarificat este acordarea dreptului unui beneficiar de a renunţa la imobilul achiziţionat, în condiţiile în care acesta se dovedeşte a avea vicii ascunse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
bani numara salarii pensii bani putini
image
image
image
image
image
image
Simion  5832 PNG
Reciclare ambalaj conform jpg
antalya 928302 1280 (1) jpg
gradina curte flori istock jpg
Plata prin NFC cu smartphone ul FOTO Shutterstock jpg
istock vot votare jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
4 front evaluare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net