Prima reacţie a lui Nicolae, după ce a rămas fără titlul princiar

printul nicolae jpeg
Fostul Principe al României s-a declarat îndurerat de decizia luată de bunicul săuFoto: Arhiva personală

Regele Mihai a semnat un document prin care i-a retras nepotului său Nicolae titlul de „Principe al României”. Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills a transmis un mesaj, marţi (11 august), în care a precizat că va respecta decizia bunicului său.

Al treilea în ordinea succesiunii la tron, nepotul regelui Mihai s-a mutat în România în luna septembrie a anului 2012, după ce şi-a terminat studiile la Londra, în Marea Britanii. Fostul principe Nicolae a avut o prezenţă public foarte activă în ultimii ani. Acesta a transmis un comunicat de presă în care a anunţat că îşi asumă decizia pe care a luat-o bunicul său.

"Duminică, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al României şi locul în Linia de Succesiune la Coroana României. Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul ţării şi Casei noastre, precum şi la rolul pe care eu îl pot avea în propăşirea lor, se arată în comunicatul de presă al Casei Regale.

Nicolae a mai precizat că: “De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod".

292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
foto2 viviana si fetele jpg
Johnny Depp FOTO EPA-EFE
surorile gabor webp
FotoJet jpg
livia graur jpeg
livia graur familie jpg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
seceta pamant crapat jpeg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
FotoJet (1) jpg
canicula bucuresti 1 jpeg
probleme de sanatate batrani jpeg
calendar ortodox 2021 5 iulie sfantul cuvios atanasie athonitul png