Primarul Constanței, declarații șocante despre turismul de pe litoral. Reacția ANAT

„Nu văd beneficiul pe care îl aduce turismul pentru constănțeni”. Este declarația șocantă a lui Vergil Chițac, primarul reales al Constanței, făcută zilele trecute la o dezbatere privind adoptarea de noi taxe în oraș. Acesta a făcut un veritabil rechizitoriu la adresa invaziei turiștilor pe litoral în sezonul cald, cu ocazia unei discuții privind adoptarea de noi taxe în ora. Singurii care i-au dat deocamdată replica sunt reprezentanții ANAT, asociația patronală a agențiilor de turism. 

Vergil Chițac primarul Constanței
Vergil Chițac spune că turiștii nu produc bani câte probleme aduc. Foto: adevarul.ro

Primarul Constanței, Vergil Chițac se alătură prin declarația sa autorităților din alte mari orașe europene, destinații importante turistice, nemulțumite de dezavantajele unui aflux mare de vizitatori. Edilul este de mai mult timp într-un război nedeclarat cu patronatele din turism. Iată cele mai importante declarații făcute de Vergil Chițac, prin care atacă impactul turismului pentur Constanța.  

Ce a declarat primarul Constanței 

„Mă uit și eu pe cifre și nu văd beneficiul pe care îl aduce turismul pentru constănțeni și vă spun și de ce. Eu constat an de an, vara, trebui să plătim cu două milioane de lei mai mult, trei luni de zile, gunoiul. Eu constat că IVG-urile, adică veniturile la stat, nu sunt mai multe, adică nu prea se creează așa locuri de muncă precum ați crede”, a declarat primarul Constanței citat de constanta.info.

„ Să știți că foarte mulți cetățeni ai Constanței sunt deranjați de turismul acesta(...) Ați văzut ce era și prin Europa astă vară – «Tourists, go home!» Așa că haideți să facem un turism civilizat, nu un turism care să aglomereze Constanța pentru că, iertați-mă, dar pe timp de vară ai senzația că nu poți trăi“, a acuzat edilul conform sursei citate.

Reacția ANAT 

”Am citit cu stupefacție declarațiile efemerului primar al Constanței. Acum ne este clar tuturor de ce a scăzut și scade Mamaia, de ce plajele sunt așa cum sunt, de ce nu avem parcări, de ce spațiul verde nu e verde și de ce Năvodari a luat turiștii hotelurilor din Mamaia. Este rușinos și dramatic în același timp”, a declarat Alin Burcea, președintele ANAT. 

„Faptul că în plin sezon estival este nevoie de servicii sporite, cum ar fi gestionarea gunoaielor sau creșterea frecvenței transportului public, nu ar trebui privit ca o povară, ci ca o oportunitate de a moderniza și îmbunătăți infrastructura orașului, în beneficiul tuturor locuitorilor. Creșterea fluxului de turiști aduce, inevitabil, un consum sporit de resurse, dar și o creștere a veniturilor pe termen lung, atât pentru operatorii economici, cât și pentru administrațiile locale”, a explicat purtătorul de cuvânt al ANAT, Traian Bădulescu 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
image
actualitate.net
image
actualitate.net