Programul Tezaur. De unde cumperi titluri de stat ca să economisești bani

image
Titlurile de stat, din Programul Tezaur, au valoare nominală de 1 leuFoto: Ministerul de Finanțe

Ministerul Finanțelor a început să emită din 5 mai două noi tituri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi de 2,95% și, respectiv, 3,35%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu, sunt în forma dematerializată și pot fi cumpărate de către cei care au peste 18 ani ca să suțină economia țării.

Titlurile de stat pot fi cumpărate, între 5-26 mai, de la unitățile Trezoreriei Statului și de la Poșta Română, până pe 24 mai, la oficiile din mediul rural ,și până pe 25 mai la cele de la oraș. 

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Programul Tezaur. Ministrul Economiei: ”Este o variantă de economisire avantajoasă pentru populație”

”Am căutat să oferim o variantă de economisire avantajoasă pentru populație, de aceea vom menține politica dobânzilor atractive prin acordarea unei prime apropiată de nivelul maxim permis de cadrul legal, respectiv 100 de puncte de bază, concomitent cu neimpozitarea câștigurilor aferente acestor titluri de stat. Încurajez persoanele fizice care dispun de lichidități să subscrie pentru titlurile Tezaur prin intermediul unităților Trezoreriei Statului sau ale Poștei Române”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Programul Tezaur. Cine poate cumpăra tituri de stat

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Alternativa de economisire a Ministerului Finanțelor se bucură de un interes crescut al românilor, veniturile aferente fiind neimpozabile.

Programul Tezaur. Banii obținuți, utilizați de stat pentru acoperirea deficitului bugetar

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică) , www.comunicatii.gov.ro, www.postaromana.ro.

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
Dorian Popa
FotoJet (1) jpg
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
luggage 933487 1280 jpg
canicula codul muncii 0 jpeg
2 jador plange bula copy jpeg
Magda Ciumac si iubitul ei italian jpeg
china 4478084 1920 jpg
tiktok jpg