Radu Mazăre, extrădat din Madagascar în procedură de urgență

Ultima actualizare:

    Radu Mazăre a fost reținut pentru șase zile în Madagascarfoto: arhiva Click!
Radu Mazăre a fost reținut pentru șase zile în Madagascarfoto: arhiva Click!

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat că Ministerul Justiției va începe în regim de urgență procedurile pentru extrădarea fostului primar al Constanței Radu Mazăre, reținut de autorități în Madagascar.

Radu Mazăre este în arest provizoriu în Madagascar pentru șase zile, începând din 8 mai. Prin urmare, Ministerul Justiției mai are la dispoziție doar două zile pentru a trimite în Madagascar documentele care însoțesc cererea de extrădare, iar volumul de muncă este foarte mare, dosarul având peste 600 de pagini care trebuie traduse.

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat că ministerul a primit astăzi la ora 13.15 de la instanțe - Curtea de Apel București și Înalta Curte de Casație și Justiție - documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru a se solicita extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar.

Ea a spus că a dispus ca în baza acestor documente Ministerul Justiției să înceapă în regim de urgență procedurile pentru a trimite cererea de extrădare a fostului primar al Constanței.

Radu Mazăre, condamnat la 9 ani în dosarul retrocedării plajelor

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost reținut de autorități în Madagascar, el primind un mandat de arest de șase zile. Mazăre are de executat o condamnare definitivă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedarea plajelor.

Consulul onorific al Madagascarului în România, Serge Rameau, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că extrădarea lui Radu Mazăre în România poate fi rezolvată ușor, dacă autoritățile de la București vor dori acest lucru, pentru că în țara sa noul președinte este ferm împotriva corupției.

Mazăre nu se ascundea, locuia în complexul lui turistic, unde se practică sporturi extreme, a spus oficialul malgaș, precizând că nu are, până în acest moment, o confirmare oficială din Madagascar privind reținerea lui Radu Mazăre. Radu Mazăre se află, de la finele anului 2017, în Madagascar.

Citește și:

Mărturii incredibile. Cum se comporta Radu Mazăre cu turiștii pe care îi caza în Madagascar

Iubita lui Radu Mazăre, dusă la audieri în Madagascar. Care este motivul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net