Raed Arafat avertizează: „Valul doi al pandemiei nu va fi unul uşor şi nu va trece rapid”

image
Raed Arafat, Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, nu este atât de optimist cu privire la desfășurarea valului cu numărul doi al pandemiei de coronavirus, explicând că acesta „nu va fi unul ușor și nu va trece rapid”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri, 16 octombrie, cu ocazia unui eveniment de recepţie a unor materiale sanitare destinate secţiilor de terapie intensivă, că se poate observa că valul doi al pandemiei de COVID-19 „nu va fi unul uşor şi nu va fi unul care va trece rapid”.

Raed Arafat a precizat că gravitatea valului doi al pandemiei de COVID-19 va depinde și de reacţia oamenilor privind respectarea restricţiilor impuse de lege, potrivit Agerpres.

„Cât de greu va fi valul doi, depinde de noi dacă reuşim să stopăm creşterea, să păstrăm un platou, să începem o descreştere care durează, clar că putem ţine situaţia sub control, cum am ţinut-o în primul val”, a spus Arafat.

Arafat a explicat că, dacă nu se respectă regulile, atunci „s-ar putea ca lupta să fie mult mai grea şi pe o durată chiar mai lungă”. „Sunt ţări care se confruntă cu situaţii dramatice sau care s-au confruntat cu situaţii dramatice şi observăm acum că valul doi nu va fi unul uşor şi nu va fi unul care va trece rapid”, a adăugat acesta.

Statul Qatar a donat României materiale sanitare ce constau în 25 de monitoare şi 75 de injectomate, indispensabile în vederea îngrijirii şi monitorizării pacienţilor aflaţi în stare gravă, ca urmare a infectării cu coronavirus.

colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
florin zalomir
cub cristian arsinel png
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
sotie Arsinel jpg
FotoJet jpg
Soldati ucraineni FOTO EPA-EFE
accident defileul jiului gorj jpeg
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg