Restricții de circulație la Pasajul Unirii. Cum vor autoritățile să evite accidentele în această zonă

Primăria sectorului 4 a început de miercuri instalarea unor noi sisteme de semnalizare și avertizare pentru circulația vehiculelor prin Pasajul Unirii. Acestea sunt atenționate în privința regimului de înălțime maxim admis de 3,5 metri astfel încât să nu rămână blocate în subteran. Lucrările se vor desfășura până la sfârșitul lunii martie iar traficul autovehiculelor la intrarea și în interiorul pasajulului va fi restricționat parțial, pe una dintre cele două benzi de circulație, în ambele sensuri de mers.

Primăria sectorului 4 montează noi porți metalice și separatoare de sens la Pasajul Unirea
Pe Bd Cantemir la intrarea în pasaj vor apărea noi porți metalice și separatoare de sens

Reprezentanții primăriei sectorului 4 au explicat că se vor executa mai multe tipuri de lucrări. Unele vor consta în reconfigurarea zonei mediane a bulevardului Dimitrie Cantemir pe porțiunea cuprinsă între intrarea în Pasajul Unirii și intersecția cu bulevardul Mărășești.

Ce declară despre lucrări reprezentanții primăriei sectorului 4

”Mai exact, pentru început, între sensurile de circulație va fi construit un scuar cu o lățime de aproximativ 1 metru, ce va avea dublu rol. Pe de-o parte va separa fluxurile de trafic, iar pe de altă parte, va susține fundațiile noilor sisteme rutiere de avertizare”, a declarat Violeta Boerescu, purtătorul de cuvânt al primăriei sectorului 4.

Pe timpul lucrărilor, șoferii nu vor putea folosi benzile de lângă axul drumului. Constructorii vor reconfigura zona mediană a bulevardului Dimitrie Cantemir pe porțiunea cuprinsă între intrarea în Pasajul Unirii și intersecția cu bulevardul Mărășești. De asemena vor fi montate mai multe porți metalice de presemnalizare și gabarit, dotate cu senzori și camere de luat vederi după modelul celor de pe autostrăzi.

Pe sensul de intrare în pasaj dinspre bulevardul Dimitrie Cantemir vor fi montate trei porți de presemnalizare și una de gabarit, iar pe sensul de intrare în pasaj dinspre Piața Universității vor fi montate două porți de presemnalizare și una de gabarit. Specialiștii spun că sistemul electronic de panouri de avertizare și semafoare ce va fi montat pe porțile de presemnalizare la cele două intrări în pasaj va putea fi folosit și în cazul unor eventuale situații de urgență apărute în interiorul tunelului rutier: incendii, inundații, accidente.

Așa arată porțile metalice care vor fi montate la intrarea în pasajul Unirea
Porțile metalice care vor fi montate la intrarea în pasajul Unirea vor avea senzori și camere video

Ce sisteme rutiere de avertizare vor fi montate pe Bd Dimitrie Cantemir

Proiectate de către specialiști ai Universității Tehnice de Construcții București și ai Brigăzii de Poliție Rutieră, cu zeci de ani de experiență în domeniul semnalizării și avertizării rutiere și avizate de către Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, sistemele suplimentare ce vor fi instalate vor fi următoarele:  

În ceea ce privește sistemele ce vor fi montate la intrarea în Pasajul Unirii de pe bulevardul Dimitrie Cantemir, prima poartă de presemnalizare va fi pusă chiar în apropierea intersecției cu bulevardul Mărășești, la aproximativ 160 de metri în fața porții de gabarit. Această construcție va fi reprezentată de un cadru metalic de forma literei L întoarsă, va purta semne de limitare a înălțimii maxime admise, precum și lanțuri atârnate până la 3,5 metri deasupra carosabilului, cu rol de avertizare sonoră de depășire a gabaritului. 

Poarta va avea în componență camere video și senzori electronici de înregistrare a depășirii de gabarit, care vor transmite informația către cea de-a doua poartă de presemnalizare, ce va fi montată la aproximativ 130 de metri înaintea porții de gabarit. Sistemul de avertizare va avea pe lângă semnele de limitare a înălțimii, panouri electronice de informare, pe care va fi afișat numărul de înmatriculare al vehiculului cu înălțimea mai mare de 3,5 metri, precum și traseul de urmat de către acesta pentru a ieși de pe benzile de intrare în pasaj.  

După aceste două porți de presemnalizare va fi montată încă una, cu același rol de atenționare în privința limitării de înălțime, dotată cu lanțuri, camere video și senzori, care vor transmite informații referitoare la depășirea înălțimii maxime admise către o așa-numită ”poartă de gabarit”, ce va fi montată înainte de intrarea în tunelul rutier.  

Construită din metal, cu rolul fundamental de a opri orice vehicul cu o înălțime mai are de 3,5 metri, aceasta va avea, pe lângă indicatoarele clasice cu inscripția limitei de înălțime, panouri de afișaj electronic și semafoare inteligente, care, în baza informațiilor transmise de senzorii porților de presemnalizare, vor afișa culoarea roșie timp de 10 secunde, la detectarea unei depășiri de gabarit.

În acest interval, șoferul vehiculului agabaritic va fi avertizat vizual prin intermediul panourilor de tip led să nu-și continue drumul și să utilizeze banda dedicată ieșirii din zona aferentă intrării în pasaj. Dacă șoferul nu se conformează, vehiculul se va opri propriu zis în poarta de gabarit!  

Ce sisteme rutiere vor fi montate pe bulevardul I. C. Brătianu

Pe celălalt sens, de intrare în Pasajul Unirii dinspre Piața Universității către bulevardul Dimitrie Cantemir, pe lângă poarta de gabarit, drumul fiind mai scurt, vor fi montate două porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise, similare celor deja descrise. 

Specialiștii spun că sistemul electronic de panouri de avertizare și semafoare ce va fi montat la cele două intrări în pasaj va putea fi folosit și în cazul unor eventuale situații de urgență apărute în interiorul tunelului rutier: incendii, inundații, accidente. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net