Rom├ónul condamnat la moarte ├«n Malaezia, premiant la ┼čcoal─â ├«n satul natal

16 octombrie 2013
image
Ionuţ Gologan este considerat, în satul natal, un copil bine-crescut (Foto: Facebook)

Ionuţ Gologan, tânărul condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, a făcut, în doar câţiva ani, un salt imens de la un premiant crescut cu greu de bunică la o carieră de infractor.

La 21 de ani, Ionuţ Alexandru Gologan, un tânăr din localitatea prahoveană Telega, a fost condamnat la moarte de Înalta Curte de Justiţie din Malaysia pentru trafic de droguri.

B─ârbatul lucra ca ┼čofer cu jum─âtate de norm─â pentru o firm─â de transport din Germania ┼či este acuzat c─â ar fi f─âcut trafic cu aproape 1,5 kilograme de metamfetamin─â, descoperit─â la verificarea bagajelor sale, pe aeroportul interna┼úional din Kuala Lumpur, la 26 iunie anul trecut.

În tot acest timp, tânărul din Telega a fost închis în Malaysia.

image
Ionuţ Gologan este considerat, în satul natal, un copil bine-crescut (Foto: Facebook)

În localitatea unde s-a născut, tânărul este cunoscut mai degrabă ca un copil cuminte.

ÔÇ×├Än clasele I-VIII era premiant. ├Änv─â┼úa bine ┼či a fost destul de chinuit. P─ârin┼úii sunt desp─âr┼úi┼úi de mai bine de zece ani ┼či a fost crescut de bunic─â, fost─â func┼úionar─â la prim─ârie, care i-a dat o educa┼úie bun─â", spune despre Ionu┼ú Gologan primarul din Telega, Ilie Gheorghe.

Edilul crede c─â t├ón─ârul din satul lor a fost racolat de un anturaj dubios, iar mirajul banilor mul┼úi ┼či nemunci┼úi ar putea fi o explica┼úie pentru transformarea radical─â a t├ón─ârului.

În urmă cu aproape un an, autorităţile din Germania au sunat la Primăria din Telega pentru a se interesa de familia tânărului. Chiar dacă nu au primit informaţii clare, funcţionarii din comună au înţeles că Ionuţ Gologan se ocupa de afaceri dubioase în străinătate.

A r├ós la judecat─â ┼či la verdict

Transformarea t├ón─ârului pe care toat─â lumea ├«n cuno┼čtea drept un copil respectuos a fost ┼či mai vizibil─â la procesul din Malaezia, unde judec─âtorul Datuk Akhtar Tahir a declarat c─â ap─ârarea nu a reu┼čit s─â ofere argumente rezonabile ├«n fa┼úa acuz─ârii.

Ionu┼ú Gologan a ascultat verdictul cu calm ┼či cu un z├ómbet ├«ncremenit pe fa┼ú─â, iar ├«n vreme ce era adus la audieri a r├ós tot timpul ofensator c─âtre autorit─â┼úile din Malaezia.

simeon stalpnicul png
Ionuţ Gologan este considerat, în satul natal, un copil bine-crescut (Foto: Facebook)

Rom├ónul a beneficiat de serviciile unui avocat prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de la Bucure┼čti. Totodat─â, la fiecare termen, un reprezentant al Ambasadei Rom├óniei din Kuala Lumpur a fost prezent ├«n sala de judecat─â. La ini┼úiativa Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au fost organizate reuniuni de lucru la care au participat reprezentan┼úi ai autorit─â┼úilor rom├óne, precum ┼či consulul Ambasadei Rom├óniei ├«n Malaezia, iar autorit─â┼úile rom├óne au demarat procedurile necesare ├«ncheierii unui acord bilateral cu partea malaysian─â de transfer al condamna┼úilor.

Condamnarea lui Ionu┼ú Gologan nu este definitiv─â ┼či poate fi atacat─â ├«n instan┼ú─â. Miercuri, Ionu┼ú Alexandru Gologan a demarat procedura apelului ├«mpotriva hot─âr├órii de condamnare la moarte. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a dispus convocarea la sediul MAE a reprezentantului Ambasadei Malaeziei la Bucure┼čti pentru a transmite un apel c─âtre autorit─â┼úile malaysiene pentru evitarea pedepsei capitale pentru cet─â┼úeanul rom├ón, pentru c─â statele din Uniunea European─â au renun┼úat la aceast─â sanc┼úiune maxim─â.

bianca dragusanu
BeFunky collage (10) jpg
catalin eva maruta jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam
BeFunky collage (7) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Elevii care vor medita┼úii, vor putea face acest lucru ├«n cadrul ┼čcolii
bnr jpeg
regina elisabeta a II-a
accident botosani png
pasajul unirii jpeg
girl g7bb0eb269 1280 jpg