Şase persoane intoxicate cu ciuperci, la spital. Una se află în comă

Ultima actualizare:

Un tânăr de 28 de ani, din Întorsura Buzăului, a fost internat în stare foarte gravă la secţia de Terapie Intensivă, după ce a mâncat ciuperci.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Annamaria Pataki, alte cinci persoane diagnosticate cu intoxicaţie cu ciuperci în formă uşoară sunt ţinute sub observaţie de medicii din spital.

În ultima săptămână, la Spitalul din Sfântu Gheorghe s-au mai prezentat şase persoane care s-au simţit rău după ce au consumat ciuperci, dar în cazul lor diagnosticul nu s-a confirmat, informează România TV.

Potrivit Agerpres, Annamaria Pataki consideră că numărul intoxicaţiilor este alarmant şi a făcut un apel către cetăţeni să fie precauţi în ce priveşte ciupercile din flora spontană, care s-au înmulţit foarte mult în ultima perioadă pe fondul ploilor alternate cu vreme călduroasă.

Cei care nu sunt siguri dacă ciupercile pe care le-au cules sunt comestibile pot cere verificarea lor de către specialiştii Asociaţiei micologice "Laszlo Kalman", care au un stand în Piaţa centrală din Sfântu Gheorghe şi oferă în mod gratuit acest serviciu.

Asociaţia va edita în curând un determinator de ciuperci care va putea fi purtat în buzunar de culegători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net