Șeful Direcției de Informații și Protecție Internă, pus sub acuzare de DNA

image
Rareș Văduva este șeful DIPI din februarieFoto: Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Rareș Văduva, șeful Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, a ajuns luni dimineață la DNA. Este anchetat pentru favorizarea infractorului, deturnare de fonduri, abuz în serviciu și obstrucționarea justiției.

UPDATE ora 12.20: Procurorii DNA au spus că faptelen pentru care Văduva este anchetat s-au petrecut între 2014 și 2015. Funcționarii DIPI și-au fi însușit bani și produse cumpărate din banii Ministerului de Interne. Ca să ascundă deturnarea de fonduri, mai marii din DIPI au clasificat date, pentru ca nimeni să nu afle cunm s-au cheltuit banii.

Văduva este cercetat în dosarul în care este inculpat și Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne. Șeful DIPI a stat 30 de minute la sediul DNA.

Avocatul lui Rareș Văduva a spus că nu poate da detalii și că o anchetă este în defășurare.

Rareș Văduva a fost înainte în SRI și a ajuns la conducerea Direcției de Informații și Protecție Internă după demiterea lui Nicolae Gheorghe, care, la rândul lui, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu şi deturnare de fonduri în dosarul legat de cumpărarea de către DIPI a unui Audi A8 pentru protecţia demnitarilor, anunță DIGI24.

bianca dragusanu sofia jpeg
copii andra catalin maruta1 png
img jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
aspirină frumusețe pixabay
gigi becali jpg
image png
ana barnoschi4 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
laceanu 1 415551511 jpeg
calendar ortodox 2021 25 iunie sfanta mare mucenita fevronia png
image png
simona halep bucurie jpg
ips teodosie jpg
foto1 front spion profimedia jpg