«Teroristul» de la poştă, ajutat de un complice

Ultima actualizare:

    Lui Florian Niedbala  i s-a făcut rău în arest,  în timp ce mânca.  Un echipaj SMURD l-a dus  la spital, unde a primit  îngrijiri medicale
Lui Florian Niedbala i s-a făcut rău în arest, în timp ce mânca. Un echipaj SMURD l-a dus la spital, unde a primit îngrijiri medicale

Atacatorul de la poştă se crede alchimist şi a venit special în Capitală să ia ostatici. El vrut să atragă atenţia asupra sa, să-i facă pe oameni să-l asculte. Descoperise un metal mai preţios decât aurul şi pentru că nimeni nu îl lua în seamă, a recurs la acest gest extrem.

Împreună cu un amic de-al său, Florian Niedbala (34 de ani) a poposit în Bucureşti în cursul zilei de luni, s-a cazat la un hotel în zona Romancierilor din Drumul Taberei, iar până marţi dimineaţă a studiat toate oficiile poştale din cartier.

După ce l-au ales pe cel din incinta Liceului PTTR, cei doi indivizi au trecut la aplicarea planului. Florian Niedbala a intrat în OP 23 cu un topor în mână şi un cuţit în buzunar, în timp ce Ion Cîrceag (29 de ani) a rămas afară, în faţa uşii, "să-l ţină de şase", având şi el un topor în rucsac.

Camerele de supraveghere au surprins tot atacul. Oameni speriaţi, care nu ştiau cum să-şi salveze pielea şi un individ foarte agitat, care flutura un topor în aer şi din când în când lovea mobilierul.

Atacatorul a ridicat toporul asupra  clienţilor

Lui Florian Niedbala  i s-a făcut rău în arest,  în timp ce mânca.  Un echipaj SMURD l-a dus  la spital, unde a primit  îngrijiri medicale
Lui Florian Niedbala i s-a făcut rău în arest, în timp ce mânca. Un echipaj SMURD l-a dus la spital, unde a primit îngrijiri medicale

Când a văzut că lucurile se complică şi două femei începuseră să dea semne de slăbiciune, Cîrceag s-a speriat şi a abandonat "postul", lăsându-şi prietenul să se descurce singur. 25 de minute a durat tot filmul, timp în care cei mai mulţi prizonieri au reuşit să se elibereze, profitând de neatenţia atacatorului.

Au rămas doar doi: un funcţionar şi un client. Bărbatul, originar din Râmnicu Vâlcea, s-a postat în faţa uşii şi a început să-şi strige doleanţele: descoperirea unui metal mai preţios decât aurul, o Românie unită şi taxe ca în Italia. Aşa l-au găsit poliţiştii, care l-au pus la pământ şi l-au dus apoi la secţie.

Spre seară, anchetatorii au dat şi de urma complicelui. Cîrceag ajungese cu viteza vântului înapoi în Râmnicu Vâlcea, de unde a şi fost săltat. Acum, amândoi se află în arest pentru 29 de zile, pentru ameninţare, distrugere, lipsire de libertate, port ilegal de arme albe şi ultraj.

Oamenii nu se tem să intre în poştă

Ion Costache, 67 de ani, pensionar: „Am auzit că a intrat un individ cu un topor în mână într-o poştă, dar nu ştiam că aici s-a întâmplat. Oricum, în ţara asta pedepsele sunt foarte blânde în comparaţie cu faptele. Eu sunt de părere că ar trebui introdusă pedeapsa cu moartea şi atunci nu s-ar mai întâmpla numai nenorociri."

Marian Cristea, 58 de ani, afacerist: „Da, ştiu ce s-a petrecut aici. Nu mi-e frică să intru în clădire, nu am nici o emoţie, a fost un caz izolat. Romancierilor este o zonă liniştită. Probabil tocmai din cauza asta a ales nebunul poşta 23."

Anca V., 26 de ani, voluntar: „Ştiam despre atacul de aici, mi-au povestit vecinele. Nu mi-e teamă să vin la poştă. Stau în zonă şi e cel mai aproape oficiu. Vin repede, achit facturile, pun scrisorile la cutie şi gata, în câteva minute am terminat. Nu o să-mi schimb poşta."

Ioana Preda, 64 de ani, pensionară: „A fost singura lui metodă de a atrage atenţia. Atât l-a dus capul. Dar ştiţi, uneori trebuie să-i mai ascultăm şi pe oamenii de genul ăsta, pentru că dacă au o fixaţie, nu se lasă până nu o duc la capăt. Şi Doamne fereşte de mai rău."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net