Toți șoferii ar trebui să știe asta! 5 sfaturi ca să eviți agresiunile în trafic

image
Dacă te afli la volan și ești șicanat în trafic, nu opri mașina și în nici un caz nu ieși din autoturism să stai la discuții cu agresorulSursa foto: Click

Scene brutale, de o violență incredibilă au avut loc, luni, pe unul dintre cele mai intens circulate bulevarde din București. Doi bărbați s-au năpustit cu pumnii și l-au lovit de mai multe ori pe unul dintre pasagerii care se aflau într-o mașină oprită la stop. Agresorii s-au urcat apoi în autoturism, iar bătaia a continuat și pe bancheta din spate. Iată cum ai putea să eviți astfel de incidente în trafic!

Lasă geamurile închise

Acum nu mai este cazul, dar vara mulți șoferi circulă cu geamul de la mașină deschis sau întredeschis. Asta, chiar dacă mașina este echipată cu aer condiționat. Încearcă, probabil, unii dintre ei, să mai economisească din combustibil – se știe că sistemul de climatizare „mănâncă” mai mult. Recomandarea este să nu circuli niciodată de geamurile deschise.

Blochează portierele

Înainte de a pelca de pe loc, după ec ai pornit motorul, blochează portierele mașinii. În acest fel nimeni nu va putea pătrunde în autoturism. Există cazuri când hoții dau lovituri ziua în amiaza mare, profitând de traficul aglomerat. Se plimbă printre mașinile aflate la stop, blocate în intersecții sau care merg bară la bară și încearcă portierele. Dacă au noroc și găsesc o mașină cu ușile neblocate fură tot ce găsesc pe bancheta din spate sau pe scaunul din dreapta șoferului. Odată ce ai blocat ușile, se va bloca și portbagajul.

Nu ține obiecte de valoare la vedere

O geantă, un smartphone scump, un laptop, pungi de cumpărături voluminoase…iată câteva dintre obiectele care ar putea să-i atragă pe hoți. Aceștia ar putea încerca să-ți pătrundă în mașină chiar atunci când te afli la stop, profitând de faptul că nu-ți vei lăsa mașina în mijlocul străzii ca să alergi după ei. Și chiar dacă ai face una ca asta, până desfaci centura, până te dai jos…ei sunt deja departe.

Ține telefonul aproape

Ai închis geamurile, ai blocat portierele…acum nu trebuie să-ți mai fie frică de nimic. Chiar și așa, recomandat este să ții aproape telefonul mobil în cazul în care ai nevoie urgent să suni la 112 și să ceri ajutor. Multe mașini sunt dotate cu un sistem care se conectează direct la smartphone și poți vorbi fără a mai ține telefonul sau căștile la ureche.

Cumpără o camera video pe care s-o instalezi la bord

O camera video care să surprindă imagini din trafic ar putea să-ți fie de mare ajutor mai ales în cazul unor incidente fără martori. Această camera ar putea să-I descurajeze pe eventualii hoți sau agresori. Imaginează-ți că ești implicat într-un scandal cu șoferul mașinii din fața ta. Acesta, ca să te intimideze, se dă jos din autoturism și vine la tine. Dacă vede că ai camera la bord, s-ar putea să-i treacă rapid supărarea.  

Bătaie în stil mafiot în mijlocul mașinilor oprite la stop

Scene de o violență teribilă au avut loc, luni, pe o stradă intens circulată din București. În jurul orei 18.20, în zona Spitalului Sfânta Maria, de pe Bulevardul Ion Mihalache, doi indivizi au fost filmați cum se plimbă printre mașinile oprite la un semafor. La un moment dat, unul dintre ei se apropie de un autoturism care avea geamurile deschise și se năpustește cu pumnii spre cel care ocupa scaunul din față, din dreapta șoferului. Apoi, tot prin geamul lăsat, același aggressor reușește să deschidă portiera din spate. Cei doi bătăuși se urcă în autoturism și continuă să-i lovească și pe cei care se aflau pe bancheta din spate. Inițial, s-a crezut că mașina era ocupată de patru femei, dar, ulterior, polițiștii au declarat că înăuntru se aflau mai mulți bărbați cu părul lung.

O reglare de conturi între dealerii de droguri

Poliția a reușit să-i prindă pe indivizi și au aflat și întreaga poveste a scenei. Se pare că a fost vorba despre o reglare de conturi între dealerii de droguri. Mai mult, cei care au lovit ar fi fost sub influenţa stupefiantelor şi s-au năpustit asupra pasagerilor din maşină pentru a obţine banii pe care aceștia din urmă i-ar fi datorat pentru droguri. Unul dintre pasageri ar fi fost dator agresorilor pentru o pungă de marihuana pe care o primise în urmă cu un an şi pe care încă nu o plătise.

Citește și: 

Atacat în trafic şi umplut de sânge

Începe un nou an şcolar. Ce soluţii ai să «păcăleşti» aglomeraţia din trafic

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
cristian tudor popescu arșinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
cub anamaria prodan animat gif
david si victoria beckham
CTP
image png
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati