Uff! Ce greu e să plimbi piticii în oraşul ăsta!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bucureştiul a devenit spaima mămicilor! În plimbările zilnice pe care le fac cu bebeluşii în cărucioare, acestea trebuie să facă faţă obstacolelor de tot felul: cratere în asfalt, capace de canal furate şi lăsate aşa, maşini parcate pe trotuare. Autorităţile dau vina pe lipsa parcărilor şi pe şoferii indisciplinaţi.

Trotuare ca vai de ele, guri de canal lăsate descoperite, ţevi care ies din asfalt şi multe, multe maşini parcate aiurea pe spaţiul destinat pietonilor.

Acestea sunt „capcanele" cu care se confruntă zilnic mămicile care stau la oraş. Cea mai sufocată e zona centrală. Aici bunicii sau părinţii dau adevărate probe de rezistenţă împingând cărucioarele printre maşini, aceasta fiind singura modalitate pentru a ajunge în parc.

Strada Garoafei- Anca este supărată foc fiindcă e nevoită să facă slalom printre gurile de canal

simeon stalpnicul png

„De 4 ani am problema asta, i-am sesizat-o şi domnului Chiliman, dar degeaba, nu s-a rezolvat nimic. Acum m-am obişnuit, înainte mi-a fost mai greu", ne povesteşte Crina Dancu (60 de ani), bunica micuţului Thomas.

În zonele periferice e şi mai rău. Pe lângă maşinile parcate în „buza" gardului, mămicile au alte probleme cărora trebuie să le facă faţă: furtul capacelor de canal şi mizeria adunată pe trotuare. Din păcate, edilii ridică din umeri şi dau vina pe şoferi şi pe inexistenţa parcărilor.

Strada Şipotul Fântânilor- Gabriela Gujonea e cu ochii-n patru la maşinile care circulă pe şosea

simeon stalpnicul png

«Nu mai avem loc de maşini»

Daniela, 30 de ani: "Maşinile parcate aiurea au ajuns să îmi provoace boli de nervi. Pe trotuar am înţeles, dar chiar şi în intersecţie sunt parcaţi? Sunt nevoită să o iau pe şosea, iar aici trec unii la câţiva centimetri de mine şi de fata mea".

Iliev Crasimir, 28 de ani: „În alte capitale europene trotuarele au câte doi-trei metri lăţime, iar centrul oraşului e zonă pietonală. La noi dacă nu dai de maşini, cu siguranţă dai în gropi cu căruciorul. Din păcate nu avem ce face decât să ne protejăm noi înşine şi să fim atenţi la şoferi".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net