Uite cum poţi menţine căldura în casă pe ger!

Ultima actualizare:

Pune suluri din material textil la uşi şi la ferestre!

Frigul şi curentul vâjâie pe la uşi şi geamuri? Pune suluri din material textil la praguri şi pe pervazul geamurilor. „Izolează cu bandă adezivă specială ferestrele şi uşile", ne-a spus specialistul Click!, Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii Asociaţiei de Proprietari Habiat.

Foloseşti aragazul? Închide caloriferul!

6 Atunci când găteşti, pentru că în bucătărie se face cald, este recomandat să închizi robinetul caloriferului. Cu ochiurile aragazului aprinse, în încăpere se face suficientă căldură, nu mai ai nevoie şi de calorifer!

Acoperă aerisirea când nu găteşti!

6 Majoritatea bucătăriilor au pe peretele exterior o gură de aerisire. Aceasta previne umezirea pereţilor, igrasia şi mucegaiul care se pot forma în timp.

Când nu găteşti şi când în bucătăria ta nu sunt aburi, poţi să acoperi aerisirea împiedicând aerul rece de afară să pătrundă în interior. Astfel, nu vei mai fi nevoit să încălzeşti încăperea dând caloriferul la maximum.

Pune covoare pe gresie şi parchet!

6 Când ţi-e frig la picioare, îţi este frig în tot corpul. Dacă acoperi parchetul, gresia sau linoleumul cu covoare, carpete sau mochete, atunci căldura din casă nu se va mai pierde prin podea. Procedează la fel şi în baie. Acoperă gresia sau cimentul cu covoraşe cauciucate.

Piesele de mobilier mari, pe pereţii exteriori

6 Încăperile care au pereţi exteriori sunt foarte friguroase. Ca să nu ţii caloriferul deschis la maximum este recomandat să faci nişte modificări în cameră.

Mută dulapul, biblioteca sau şifonierul pe peretele exterior. Nu le lipi de zugrăveală pentru că se va forma mucegai. Cu mobila astfel aranjată vei avea un "perete dublu" şi o cameră mai călduroasă.

Aeriseşte corect!

Dacă vei aerisi corect, factura la căldură va fi mai mică. Unele persoane consideră că pot ţine geamul rabatat pentru mai mult timp, în ideea în care nu vor avea pierderi însemnate de căldură şi vor aerisi mai bine camera.

Total greşit! „Pentru o aerisire corectă, deschide geamurile pentru 10-15 minute. Condiţia este ca robinetul caloriferului să fie închis", ne-a mai explicat Mihai Mereuţă.

Dă repartitoarele la minim când pleci de acasă!

 Când pleci dimineaţa la serviciu este bine să setezi repartitoarele caloriferelor pe poziţia minim. Nu are rost să încălzeşti casa în exces atunci când eşti plecat.

Căldura acumulată se va pierde în zadar, iar tu vei plăti mai mult la întreţinere. Este recomandat să nu închizi robinetul de tot pentru că locuinţa va îngheţa, iar tu vei consuma mai mult agent termic decât de obicei pentru a o reîncălzi.

«Orientează căldura spre interiorul camerei!»Mihai Mereuţă, preşedinte Liga Habitat

Orientează căldura spre interiorul camerei - pune între calorifer şi perete o folie de aluminiu astfel încât căldura emisă să fie orientată către interiorul camerei;

Nu acoperi caloriferul - caloriferul nu trebuie acoperit cu perdele sau draperii pentru că vei bloca distribuirea căldurii în încăpere şi vor creşte înregistrările repartitoarelor;

Montează sisteme individuale de măsurare - sunt absolut necesare sistemele individuale de măsurare: robineţi termostatici, contoare de apă, contor de gaze naturale, contor de curent electric.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
469859399 1102167817961740 672508127811502855 n jpg
brad 1 jpg
profesoara care citeste o carte jpg
lovitura parta jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
egipt (315) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net