Un medic ginecolog din Iași a ajuns viral pe TikTok. «Îmi scriu și fete mai tinere de 16 ani»

8 decembrie 2021
article img
Dr Adrian Sescu oferă sfaturi ginecologice pe TikTokfoto: arhiva personală

Medicul Adrian Sescu vorbeşte, în filmuleţe de câteva minute, pe înţelesul tuturor, iar acesta pare să fie secretul succesului. Întrebările vin zilnic, în număr foarte mare, atât de la gravidele tinere care caută o sursă serioasă de informații, cât și de tinerele care sunt la începutul vieții lor sexuale și nu au de la cine să ceară un sfat.

„Mă uitam la unele videoclipuri legate de obstetrică pe YouTube şi am zis că ar fi de ajutor să postez pentru a informa pacientele. După o vreme am realizat că multe dintre gravidele care mă urmăresc pe TikTok sunt foarte puţin informate despre ceea ce reprezintă o sarcină şi patologiile asociate. Am decis să dedic o parte din timpul meu pentru a vorbi şi a ajuta cu unele sfaturi aceste paciente”, spune medicul ieşean, citat de Adevărul.   

Dr. Adrian Sescu are peste 200.000 de urmăritori pe TikTok

Dr. Adrian Sescu este urmărit de peste 200.000 de oameni pe TikTok. Primele filmuleţe au fost publicate în luna noiembrie 2020. „Sutele de întrebări pe care le primesc sunt în mare parte legate de sarcină, dar sunt multe paciente care prezintă interes pentru toate domeniile medicinei. Ceea ce îmi doresc să fac pe TikTok nu este să dau consultaţii, acestea se fac în cabinetul medical. De aceea, fiecare răspuns se termină cu «mergeţi la un consult». Marea majoritate a fetelor care îmi adresează întrebări fac parte din categoria de vârstă 16 - 30 de ani, dar am primit întrebări şi de la persoane mai tinere de 16 ani. Acestea din urmă au o mare lipsă de informaţie ginecologică, deoarece în şcoli lipseşte educaţia sexuală. Din acest motiv avem o rată crescută de abandon şcolar din cauza sarcinilor”, spune dr. Adrian Sescu. 

Vezi pe Adevarul.ro câteva filmulețe postate de dr. Adrian Sescu pe TikTok.

Citește și:

Satul unde copiii fac copii! Fetițele devin mame la vârsta la care ar trebui să se joace cu păpușile