Un român condamnat a evadat în Italia și a luat ostatic un fermier. Suspectul nu a fost încă prins

Este alertă în Italia de patru zile după ce un român de 28 de ani condamnat la închisoare a evadat dintr-un spital. Pentru a-și asigura scăparea bărbatul a sechestrat un fermier de 60 de ani. Suspectul mai evadase acum trei ani dar a fost prins.

Denis Costel Străuneanu a evadat în Italia din spital
Denis Costel Străuneanu este la a doua evadare în 3 ani în Italia. Foto: aktual24.ro

Infractorii români provoacă tot mai multe probleme autorităților din alte țări. Ultimul caz este al lui Denis Costel Străuneanu, un deținut roman care a evadat în urma cu patru zile din spitalul din Sessa Aurunca, un oraș de aproape 22.000 de locuitori din sudul Italiei 

Cum a evadat un deținut român dintr-un  spital italian 

Denis era încarcerat în inchisoarea de maximă siguranță Carinola. El a fost scos și dus de poliția penitenciară la o vizită medicală la cel mai apropiat spital deoarece acuza dureri mari la un picior.  

Străuneanu s-a prefacut în pușcărie cî a căzut rău și schiopatează, drept care a reușit sa obtina trimiterea la analize, mai precis o radiografie scriu jurnaliștii de la ilmattino.it. Odată ajuns la camera de urgență a unității medicale, românul a cerut să meargă la toaletă.  

Pentru că nu mai apărea a fost controlată baia și agenții care îl însoțeau au descoperit că Străuneanu a evadat, sărind pe fereasta deschisă.  

Românul evadat a luat ostatic un italian 

Decis cu orice preț să nu fie capturat, după ce a evadat, românul a atacat un fermier în vârstă de 60 de ani care locuieste in apropierea spitalului și pe care l-a luat ostatic. Apoi l-a forțat sub amenințarea unei șurubelnițe găsită în mașina victimei să îl conducă la Napoli. 

Pe drum fermierul și-a atacat răpitorul dar nu a reușit să scape, fiind rănit de român. Conform agenției italiene ansa.it, odată ajuns în apropierea orașului Napoli, Străuneanu i-a luat fermierului toți banii, telefonul și obiectele personale lăsându-l pe șosea. 

 Victima a raportat incidentul la politie și forțe de ordine impresionante au început imediat să-l urmareasca caute pe fugar, fiind blocată toată zona imprejurimile unitatii medicale si zonele din apropiere.  

Românul a mai evadat în 2021 

Denis Costel Străuneanu este considerat un infractor periculos deoarece a mai evadat și în august 2021 tot dintr-un spital dar de data aceasta din Pescara scrie corriere.it. A cerut și atunci să meargă la toaletă, a sărit pe geam și dus a fost împreună cu un complice.  

Până la urmă a fost prins și încarcerat în altă închisoare, cu regim mult mai dur. Nu a fost suficient pentru Denis Costel Străuneanu căci la prima ocazie a fugit iar, chiar dacă a trebuit pentru acest lucru să aștepte trei ani. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI (3) jpg
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
dig vaslui jpg
trandafiri, freepik jpg
vladimir putin gettyimages jpg
neil cox j antic nud biciclisti profimedia (3) jpg
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
aleea cununilor facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net