«Uraaaa! A venit iepuraşul!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bucureştiul a îmbrăcat iar haine de sărbătoare. Simpaticii iepuraşi, celebrele ouă pictate şi alte ornamente cu iz pascal au invadat parcurile. Copiii sunt cei mai încântaţi, în timp ce părinţii strâmbă din nas la gândul că autorităţile au făcut iar risipă de bani publici.

O grădină în care au dat năvală dinozaurii. Aşa arată în aceste zile Parcul Alexandru Ioan Cuza din sectorul 3 al Capitalei. În loc de urmele mari, giganticele creaturi au lăsat în urmă nişte ouă uriaşe şi multicolore.

Copiii zburdă fericiţi printre iepuraşii de beteală şi fac dansul lui Iepurilă. În Parcul Herăstrău din sectorul 1, cel mai mare din Bucureşti, muncitorii lucrează de zor la decoruri. Zeci de floricele multicolore încântă ochii trecătorilor.

În buricul oraşului, la intrarea în Parcul Cişmigiu, o armată de iepuraşi mustăcioşi e responsabilă cu buna dispoziţie. Toţi ţâncii trag de părinţii lor să le facă fotografiii cu „ştrengarii" cu urechi de-un cot. La câţiva paşi, într-o curticică improvizată, copiii pot admira şi hrăni iepuraşi zglobii. Pentru 70 de lei, pot lua unul cu ei acasă.

În weekend vor poposi aici şi poneii, spre bucuria celor mici. Parcul Cişmigiu găzduieşte, în perioada 7-16 aprilie, cea de-a treia ediţie a evenimentului cultural "Tradiţii şi Flori de Sărbători", organizat de Primăria Capitalei.

Parcul Cişmigiu

Când intri în parc dinspre bulevardul Regina Elisabeta te întâmpină un decor de basm. Clovni cântând la vioară şi la trompetă, ouă roşii luminoase, de mărimea unui om, şi ghirlande multicolore în copaci completează tabloul primăvăratic.

Parcul Herăstrău

Mai puţin decorat, cel mai mare parc din Capitală, Herăstrău, surprinde prin oazele sale de linişte, locuri umbrite şi copaci care dau în floare. Aici, edilii au „plantat" ouă roşii şi au împodobit aleea Cariatidelor cu flori de primăvară. Artificiale, nu naturale.

În parcul central din Grabovnica, ornamentele pascale au luminat sărbătoarea

simeon stalpnicul png

În Berlin a fost organizat un adevărat carnaval unde s-au ciocnit ouă vopsite

simeon stalpnicul png

La Paris, mascotele-iepuraşi au invadat bulevardul Champs Élysées

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net