«Vanghelie, dă-ne banii de pensii!»

Ultima actualizare:

Sunt bolnavi, au nevoie de medicamente, dar nu şi-au mai primit pensia de handicap de două luni. Motivul? Marian Vanghelie a uitat să facă plăţile.

Potrivit Ministerului Muncii, în această situaţie se află 18.000 de bătrâni din sectorul 5, care suferă de boli grele. Silvia Dumitru şi Tudorel Grigore sunt doar doi dintre ei.

Femeia, de 61 de ani, suferă de diabet zaharat. Este dependentă de insulină, astfel că medicii de la comisia de expertiză au încadrat-o ca având handicap accentuat.

„Pensia este 234 de lei, dar nu am mai văzut-o din iulie. Un pistol de insulină mă costă 50 de lei şi consum patru pe zi. Am nevoie de bani! Unde este pensia mea?!", se întreabă femeia.

Tudorel a fost diagnosticat cu cancer la gât. De la stat primeşte tot 234 de lei indemnizaţie de handicap, însă, poştaşul nu a mai venit la el tot de două luni.

„Ministerul Muncii a virat banii către primaria sectorului 5. Săptămâna trecută, imediat după ce am fost informaţi că beneficiarii nu şi-au primit banii, am declanşat un control acolo cu doi inspectori de la Inspecţia Socială şi doi inspectori de la Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale. Totodată, am sesizat Curtea de Conturi", ne-a precizat Ioana Şanta, purtător de cuvânt la Ministerul Muncii.

Primăria nu are nici o reacţie

Contactat telefonic de reporterii Click!, purtătorul de cuvânt al Primăriei sectorului 5, Bogdan Tamaş, ne-a spus că nu ştie de acest incident şi că primarul nu se află la birou pentru a oferi un răspuns.

Până la închiderea ediţiei, Marian Vanghelie nu ne-a oferit nici o explicaţie. Pensionarii spun că nu e pentru prima dată când nu-şi primesc banii la timp. Asta s-a întâmplat şi la începutul lui 2007, când, coincidenţă sau nu, 18 consilieri au fost trimişi de Vanghelie la cursuri în SUA pe bani publici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net