Viaţa de noapte din Capitală, atracţie turistică

Ultima actualizare:

    Fotografii: Click!, Shutterstock
Fotografii: Click!, Shutterstock

Skybaruri din care priveliştea este superbă, cluburi cu distracţie de cinci stele, cazinourile unde adrenalina îţi dictează mişcările. Bucureştiul „trăieşte” şi noaptea, iar distracţiile atrag şi mulţi turişti străini.

Skybarurile sau locurile în care te distrezi şi vezi oraşul de la înălţime sunt una dintre atracţiile capitalei României. Poţi lua masa, de exemplu, la etajul 36 al unei cunoscute clădiri de birouri din Calea Floreasca, cea mai înaltă construcţie din România. Câţi bani trebuie să pregăteşti?  Un borş românesc costă 17,9 lei, dar există şi feluri principale gustoase şi rafinate, de 60 de lei. În cea mai cunoscută intersecţie a Capitalei, cea de la Piaţa Universităţii, pe acoperişul scenei nr 1 a ţării, Teatrul Naţional, se află un alt skybar de elită, deschis de la ora 18.00 la ora 2.00. Într-o altă parte a oraşului, priveliştea din zona Piaţa Presei Libere poate fi admirată, de la o masă elegantă, de la ultimul etaj al unei clădiri cu restaurant „în vârf”, unde un espresso este 9 lei, iar o bere, între 13 şi 16 lei.

Nu poţi vorbi de viaţa de noapte în Bucureşti fără să aminteşti de cluburile oraşului. La mare căutare sunt cele din zona lacului Herăstrău, iar oferta este pentru toate gusturile: de la restaurante cu specific italian până la cele care pregătesc specialităţi asiatice. După cină, muzica şi dansul îşi intră în drepturi, iar distracţia este la ea acasă până spre dimineaţă. Cluburile din Centrul Vechi au şi ele „fanii” lor, care adoră să împletească distracţia cu „parfumul” de epocă al străduţelor cochete.

Pentru turiştii care au şi bani, şi curajul de a risca, drumurile duc invariabil la cazinou. Cele mai cunoscute sunt situate în apropierea unor puncte de larg interes turistic: Palatul Parlamentului, Opera Naţională, Catedrala Patriarhală, Palatul Cotroceni sau Calea Victoriei. Pe această arteră, cea mai veche din oraş, se găsesc şi câteva clădiri care nu lasă indiferent nici un turist: Palatul Cantacuzinilor, Muzeul de istorie, Muzeul de Artă, Ateneul Român. În acelaşi timp e zona comercială pentru cele mai luxoase magazine, hoteluri şi restaurante.

Programul de promovare a patrimoniului turistic „Destination: Bucharest” este desfăşurat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net