Vlad Pascu rămâne în arest preventiv pentru încă 60 de zile. Instanța a respins cererea de plasare în arest la domiciliu

Ultima actualizare:

Vlad Pascu, cel care a provocat accidentul de la 2 Mai, din vara anului 2023, în urma căruia au decedat 2 tineri, va sta în arest preventiv pentru încă 60 de zile, după cum a decis Judecătoria Mangalia.

Vlad Pascu
Vlad Pascu

„Vlad, cercetat în stare de arest preventiv”

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse faţă de inculpatul Pascu Matei - Vlad, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului. (...)

Menţine măsura arestării preventive faţă de inculpatul Pascu Matei – Vlad, cu datele de mai sus, pe o durată de 60 de zile, de la data de 09.09.2024 până la data de 07.11.2024 inclusiv”, potrivit instanței menționate de sursa citată.

De asemenea, instanța a respins cererile lui Vlad Pascu de a fi arestat la domiciliu, în schimbul arestării preventive. Totodată, decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă, iar autorul accidentului poate depune contestație în interval de 48 de ore, în cadrul Tribunalului din Constanța. Avocații acuzatului spun că tinerii care au decedat în urma accidentului consumaseră alcool în cantitate foarte mare, lucru care a fost depistat în urma analizelor la sânge și urină.

În același timp, avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familiile victimelor, susține că unul dintre tinerii morți din cauza lui Vlad Pascu, nu consumase alcool la momentul tragediei, iar celălalt avea un nivel de alcoolemie pentru care ar fi putut primi doar o simplă amendă. Important de menționat este și faptul că următorul termen în dosarul deschis pe numele lui Vlad Pascu va avea loc pe 20 decembrie.

Cum s-a petrecut accidentul

La data de 23 august 2023, Vlad Pascu conducea un autoturism pe DN 39 în apropiere de 2 Mai, moment în care a lovit mai mulți pietoni. În urma accidentului, doi tineri au decedat, iar alți 3 s-au ales cu răni grave. Autorul tragediei a fugit de la locul faptei, iar ulterior a fost găsit de oamenii legii în Vama Veche. Anchetatorii au ajuns la concluzia că acesta consumase substanțe interzise, respectiv cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Bărbatul a fost trimis apoi în judecată în toamna anului trecut, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea autoturismului sub influența drogurilor. Vlad Pascu se află în arest preventiv din 20 august 2023, iar de atunci această măsură a fost reactualizată la fiecare 30 de zile, până la momentul actual.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net