Medic israelian: ┬źVom mai avea variante COVID, dar vor fi mult mai pu┼úin virulente┬╗

#Coronavirus 18 ianuarie 2022

Un cunoscut medic israelian cu origini ├«n Rom├ónia, Herman Berkovits, a explicat, ├«ntr-un interviu pentru ÔÇ×Adev─ârulÔÇŁ, cum ar putea fi convin┼či scepticii s─â se vaccineze ┼či ce crede despre viitorul pandemiei. 

image

N─âscut ├«n Rom├ónia, la T├órgu L─âpu┼č, Herman Berkovits (74 de ani) a urmat Medicina la Cluj ┼či este medicul personal al fostului premier israelian Benjamin Netanyahu. Consul onorific al Rom├óniei ├«n Israel, el este ┼či doctor honoris causa ┼či decorat de universit─â┼úi de medicin─â recunoscute din Rom├ónia, precum cele din Cluj, Bucure┼čti ┼či Ia┼či.

Berkovits a ajuns ├«n aten┼úia ├«ntregii lumi ca medicul care a administrat primul vaccin anti-Covid ├«n Israel chiar lui Netanyahu, ├«n condi┼úiile ├«n care Israel a fost prima ┼úar─â din lume care a trecut la imunizarea popula┼úiei ├«nc─â din 2019.  

Herman Berkovits a explicat succesul campaniei de vaccinare din aceast─â ┼úar─â. ├Än Israel, spune el, au ie┼čit ├«n fa┼ú─â doar exper┼úii, iar primii c─ârora li s-a explicat situa┼úia au fost rabinii, care se opuneau ini┼úial cu vehemen┼ú─â vaccin─ârii. Cei mai mul┼úi dintre ei au fost convin┼či, iar ulterior ace┼čtia i-au convins la r├óndul lor pe sceptici.ÔÇ» ÔÇ»

image
Herman Berkovits

Succesul Israelului, surs─â  de inspira┼úie pentru Rom├ónia 

ÔÇ×├Än Israel, ini┼úial erau 1.200.000 de oameni care se opuneau vaccin─ârii. ┼×i au ie┼čit ├«n fiecare zi cei mai importan┼úi medici ai Israelului, ├«n care popula┼úia avea ├«ncredere. ┼×i le-au dat oamenilor explica┼úii. C├óte un minut, un minut jum─âtate. Asta este boala, ─âsta este virusul, ─âsta este vaccinul. Dac─â sunt efecte secundare sunt u┼čoare, a┼ča c─â merge┼úi la vaccinare! ┼×i dac─â s-a ie┼čit ├«n fiecare zi cu explica┼úii, mult─â lume s-a convins. ┼×i ast─âzi, s─â ┼čti┼úi, ├«n fiecare zi sunt oameni care se duc la prima vaccinare.

┼×i azi ├«ncerc─âm s─â-i convingem pe unii. Al doilea lucru care este important este ca persoanele influente, persoanele religioase, s─â fie convinse. La noi, rabinii cei mai importan┼úi au fost ├«mpotriva vaccinului p├ón─â c├ónd li s-a explicat. ┼×i ace┼čti rabini sunt oameni foarte de┼čtep┼úi, au ├«n┼úeles ce este vaccinul ┼či le-au explicat ┼či altora.ÔÇ» La ├«nceput au murit foarte mul┼úi dintre religio┼či care nu au fost vaccina┼úi, familii mari cu mul┼úi copii ┼či care tr─âiesc ├«n case mici, ├«nghesui┼úiÔÇŁ, a spus medicul. ÔÇ»  

Untitled 1 jpg

Pentru viitor, Berkovits este optimist. Chiar dac─â boala va continua s─â existe, virusul va face din ce ├«n ce mai pu┼úine victime.ÔÇ»ÔÇ×Cred c─â vom mai avea tot felul de variante din aceast─â familie a coronavirusurilor, dar vor fi cu mult mai pu┼úin virulente ┼či vor trece ca o grip─â, de┼či nici gripa nu e tocmai o boal─â u┼čoar─â. ┼×i de grip─â moare foarte mult─â lume. Trebuie s─â ┼čtie lumea c─â e important─â vaccinarea ├«mpotriva COVID-19, dar ┼či vaccinarea ├«mpotriva gripeiÔÇŁ, a conchis medicul. 

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
Pensionari din România jpg
00032 jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
irina fodor asia express jpg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg