Vrea să «ardă» timp de 7 minute pentru un record

simeon stalpnicul png
Ionel Covrig va purta trei costume ignifuge şi se va unge cu creme speciale

O încercare de record mondial: să ardă în flăcări timp de 7 minute. Acesta este visul cascadorului Ionel Covrig. În felul acesta, el speră să intre în Cartea Recordurilor.

I se spune ”John”, deşi este din Urlaţi. Ionel Covrig este cascador profesionist, membru al Uniunii Cineaştilor din România. A trecut prin pereţi de sticlă şi a ieşit viu din maşini în flăcări. Acum, la 45 de ani, vrea să intre în Cartea Recordurilor şi se pregăteşte de câţiva ani să devină ”torţă vie”. Adică, să îşi dea foc şi să ”ardă” cel puţin 7 minute. Cel mai bun de pe planetă este acum austriacul Josef Tödtling care a putut să stea cuprins de vâlvătaie ”doar” 5 minute şi 41 de secunde, fără oxigen suplimentar, în 2013.

simeon stalpnicul png
Recordul îi aparţine austriacului Josef Tödtling, cu 5 minute și 41 de secunde

Toată planeta îl cunoaşte drept ”torţa vie”, iar Ionel Covrig vrea să îi ia titlul. Toată pregătirea şi costumele l-au costat 35.000 lei, bani din buzunarul lui şi de la sponsori.”John” ne-a vizitat la redacţie şi ne-a explicat cum speră să reziste atât timp, mai ales că va fi stropit în mai multe rânduri cu un amestec de carburanţi, pentru ca focul să se aprindă instantaneu şi să ardă cât mai mult. ”Este necesară o pregătire specială şi un pirotehnist profesionist. Voi purta trei costume făcute din material ignifug Nomex (n.r. care nu arde şi este rezistent la căldură), unul peste altul, pentru o mai bună protecţie, şi voi folosi geluri şi uleiuri speciale. Voi încerca să dobor recordul mondial actual, la Romexpo, cel mai probabil în acest weekend”, ne-a spus Ionel Covrig, care a absolvit Şcoala de Cascadori a lui Szoby Cseh, în 1993. Baftă, Ionel!

BeFunky collage (6) jpg
gyuri pascu si daniela marin
bianca dragusanu
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
vladimir putin si bomba nucleara
Arme nucleare Rusia FOTO Shutterstock
Lukasenko primit de Putin la Soci FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg