Vrei să mergi la Untold? Dai şi 2.500 € pe 4 nopţi de cazare

Ultima actualizare:
Robbie Williams zâmbeşte  din afişele montate pe blocuri
Robbie Williams zâmbeşte din afişele montate pe blocuri

De azi, Clujul devine inima ţării şi a muzicii. Aproape 400.000 de oameni sunt aşteptaţi la Untold, cel mai aşteptat festival al verii. Pregătirile erau în toi ieri, iar chiriile au explodat chiar şi de 10 ori faţă de tarifele normale.

Cu doar o zi înainte de debutul festivalului, gradul de ocupare a hotelurilor şi pensiunilor din Cluj şi din apropiere depăşise 85%. Din experienţa anilor trecuţi, hotelierii sunt convinşi că până azi vor fi ocupate absolut toate camerele. Pe paginile speciale pentru rezervări mai puteau fi găsite camere începând cu 271 de euro pentru patru nopţi, la un han din localitatea Tureni, la circa 20 de kilometri de Cluj, şi 2.536 de euro, preţ cu care putea fi închiriat un apartament în centrul oraşului. De altfel, în această perioadă preţurile camerelor sunt mult mai scumpe decât în mod obişnuit, ajungând în unele cazuri să fie chiar şi de 10 ori mai piperate, conform adevarul.ro.

Scena principală de pe  Cluj Arena e aproape gata
Scena principală de pe Cluj Arena e aproape gata

Toate cele aproximativ 12.000 de locuri de cazare în camping erau deja rezervate, iar turiştii au început deja să-şi facă apariţia, ce-i drept timid deocamdată. În acest interval, un loc de cazare la cort a pornit de la 90 de euro şi a ajuns la 270 de euro. Situaţia era identică şi în privinţa celor peste 10.000 de locuri de cazare oferite în căminele studenţeşti, unde camerele s-au închiriat cu 1.800 - 2.800 de lei pentru cele patru zile de festival. 

Scenele, aproape gata, terasele nu

Ieri, chiar în preziua festivalului, aleile parcului central din Cluj, unde are loc festivalul, arătau ca un furnicar, informează adevarul.ro. Mii de voluntari, dar şi muncitorii care lucrau încă la construcţia scenelor şi la ridicarea diferitelor obiective, se aflau pe ultima sută de metri. Scena principală, aflată pe Cluj Arena, era aproape gata, însă se lucra la ultimele finisaje.

Tarabele şi terasele  sunt încă  în lucru
Tarabele şi terasele sunt încă în lucru

Lucrurile stăteau la fel în cazul scenei de lângă Sala Polivalentă, dar şi la celelalte scene secundare. În schimb, terasele erau încă departe de a fi puse la punct, iar cele mai multe dintre restaurantele provizorii din incinta parcului se aflau încă într-un stadiu incipient.  În centrul oraşului, terasele sunt pline, însă cei mai mulţi turişti nu sunt interesaţi de festival. Un grup de vreo 10 olandezi admirau clădirile din Piaţa Unirii. Nici unul dintre ei nu a venit însă pentru festival. „Admirăm acest frumos oraş, ne interesează arhitectura şi obiectivele culturale. Ni s-a spus că în perioada aceasta va fi un festival important aici, dar nu am luat bilete şi am înţeles că nici nu mai există, că au fost toate vândute”, spune Arthur, unul dintre turişti.

Festivalul se va desfăşura  pe mai multe scene
Festivalul se va desfăşura pe mai multe scene

Sold out la bilete şi abonamente

Aproape toate tichetele puse în vânzare de organizatori au fost epuizate. Dacă abonamentele au fost epuizate, totuşi, pe site-ul oficial untold.com se mai găseau bilete valabile pentru o singură zi, la preţul de 170 de euro plus alte taxe. Organizatorii spun însă că festivalul va fi sold out, la fel ca în fiecare an. Totodată, în cele patru zile de festival ar urma să ia parte la evenimente aproape 400.000 de oameni. Ca termen de comparaţie, anul trecut, la ultima ediţie, au fost peste 355.000 de oameni.

Se anunţă ploi şi o răcire accentuată

Însă nu toate veştile care vin de la Cluj sunt bune. Vremea nu pare să ţină cu festivalierii. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor marca o scădere de câteva grade în majoritatea regiunilor ţării, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor înregistra în intervalul 31 iulie - 4 august, exact pe durata Untold. După data de 5 august, vremea se va încălzi.

Robbie Williams va cânta duminică


    Robbie Williams zâmbeşte  din afişele montate pe blocuri
Robbie Williams zâmbeşte din afişele montate pe blocuri

Cea de-a cincea ediție a Untold debutează azi, 1 august, pe scena principală la ora 18.00, iar primul show live va fi cel al lui Alex Parker. Doi dintre cei mai importanţi artişti, cântăreţul britanic Robbie Williams și DJ-ul francez David Guetta, vor susține concerte duminică, 4 august, chiar în ultima zi de festival. Până atunci, vineri, 2 august, un alt nume mare, olandezul Armin Van Buuren, de cinci ori declarat cel mai bun DJ al lumii, va susține un show incendiar, special conceput pentru Untold. Anul trecut, peste 60.000 de fani s-au înghesuit pe Cluj Arena pentru a-l urmări pe Van Buuren, care a mixat până a doua zi dimineața.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net